Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu öncülüğünde hazırlanan Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi (SAİGEP1) kapsamında üyelere yönelik faaliyetler devam ediyor.

Son olarak Amerika Birleşik Devletlerinin Pazar imkanları hakkında detaylı bilgilerin verildiği ABD Ülke Sohbet Toplantısı SATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Zeynep Taştepe Bilgi'nin katılımı ile gerçekleştirilen ülke sohbet toplantısında, ABD'ye ihracat fırsatları, ABD'nin genel ekonomik ve ticari durumu, Türkiye'nin ABD'ye ihracatı, potansiyel ihracat ürünleri, Pazar araştırması ve pazara girişteki öneriler ve Ekonomi Bakanlığı'nın ihracatçılara sunduğu hizmet hakkında katılımcılara bilgi verdi.

SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ'un da iştirak ettiği toplantıya ayrıca, Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Üyeleri, Sakarya İhracatını Geliştirme (SAİGEP1) Projesi kapsamındaki firmalar ve SATSO üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Zeynep Taştepe Bilgi, ABD'nin genel ekonomik görünümünü değerlendirerek ihracatçı firmaların neden Amerika Birleşik Devletlerini tercih etmeleri konusunda aydınlattı. Bilgi, açıklamalarında ABD'nin dünyanın en büyük ekonomisi ve en kalabalık 3. ülkesi olduğunu dile getirerek siyasi anlamda sorunsuz bir ülke olmasına ve dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi ve en büyük tüketim harcaması yapılan ülke olduğuna vurgu yaptı.

İhracatı Geliştirme Uzmanı Zeynep Taştepe Bilgi, ABD'ye gerçekleştirilen ihracat için devlet desteklerinin de olduğunu belirterek “Bakanlığımız Pazara Giriş Komitesi'nin kararı ile ABD, 2012-13 döneminde “Hedef Ülkeler” arasındadır.
“2010/6 sayılı Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde tüm Hedef ve Öncelikli Ülkeler için +%10 puan ilave destek sağlanmaktadır. ABD,
2013 yılı Fuar Hedef Ülkeler listesinde de bulunmaktadır. ABD'deki fuarlara katılımda %50 destek oranına +%20 puan ilave destek verilmektedir.” dedi.

 Toplantıda ayrıca pazarda öne çıkan potansiyel ihracat ürünleri konusunda da bilgi verildi. Bunlar arasında; otomotiv ana ve yan sanayi, kimya sanayi, demir & çelik, inşaat malzemeleri, tekstil ve hazır giyim, mobilya, doğal taşlar, elektrikli makineler ve kablolar, altın & mücevherat, beyaz eşya, deri ve deri mamulleri, iş ve maden makineleri gibi ana sektörlerin yer aldığı bilgisi verildi.

ABD Ülke Sohbet Toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.


Haber Tarihi : 8/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::