SATSO Sanayi Veri Tabanı Otomasyon Projesi'ne MARKA' dan destek aldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından planlanan ve geliştirilen “Sanayi Veri Tabanı Otomasyonu” başlıklı proje önerisi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamına alınmaya hak kazandı.

Sanayi Veri Tabanı Otomasyon yazılımı ile SATSO' ya kayıtlı Kapasite Raporu yaptırmış firmaların bilgilerinden oluşan veritabanı kapsamında gerek içerdiği bilgiler ve gerekse güncelliği açısından sanayimizin teorik durumunu en geniş biçimde kullanıcılara sunacak.

Ölçülemeyen Bilgi Kontrolsüzdür

Konu ile ilgili açıklamada bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Odamız, ilimizin sanayi ve ticaret bilgilerinin toplandığı en güvenilir ve güncel kaynak konumundadır. Ancak veriler bilgiye dönüşmediği için bu bilgiler kullanılamamaktadır. Ölçülemeyen bilgi, kontrolümüzde değildir. Küreselleşmenin hızla geliştiği bu ortamda, bilginin de aynı hızla yayılması kaçınılmazdır” diyerek yazılım ihtiyacı hakkında bilgi verdi.

Otomasyon Sağlanacak

Kösemusul açıklamasının devamındaİmalat sanayi, ihracat, ithalat, gümrük, teşvik mevzuatı gibi birçok bürokratik işlemde, sanayi kuruluşu ile ilgili bilgilerin kapasite raporlarından elde edilmesi tercih edilmektedir. Her geçen gün kapasite raporlarının önemi artmaktadır. MARKA tarafından verilen teknik destek;  sanayi kapasite raporlarının kayıtlarının barındırılacağı veritabanının tasarımı, tasarlanan veri tabanına veri giriş ara yüzlerinin geliştirilmesi ve sistemden ihtiyaç duyulacak raporların geliştirilmesi konularından yazılım danışmanlığı hizmetlerinin satın alınmasını kapsıyor.” diye konuştu.

Sanayi Envanteri

Kösemusul ayrıca “Teknik destek ihtiyacımızın ortaya çıkmasını sağlayan temel gerekçe her türlü ulusal ve uluslararası, sosyal, ekonomik ve diğer gelişme hedeflerinin belirlenmesinde kullanılabilecek Sakarya sanayisine ait güçlü, güncel ve güvenilir verilerin sağlanmasıdır. Proje kapsamında hazırlanacak olan otomasyon sayesinde ilgili tüm kurum/kuruluş ve bireylere güncel ve doğru veri akışı sağlanabilecektir.

Söz konusu veriler ilimizin, bölgemizin hatta ülkemizin kalkınma planlarında kullanılır olacak ve tüm plan, projelere katkı sağlayarak değer yaratacaktır. Sanayi envanteri çalışmalarında oldukça faydalı olacaktır.” dedi.

 

Haber Tarihi : 13/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::