Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları arasında "Kadınlar, engelliler, gazi ve şehit yakınlarına yönelik girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasını öngören işbirliği protokolü" ile OSB'lerde kreş açılması konusunda görüşmek üzere ilimizdeki kreş işletmecileri SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ettiler

SATSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette kreş işletmeciliği yapan girişimci kadınlar organize sanayi bölgelerinde “Neşe Fabrikası” adı altında kreşlerin açılması ile ilimizde faaliyet gösteren kreş işletmecilerinin mağdur olacağı dile getirildi.

Kreş yetkilisi Fatma Şengül konu ile ilgili yaptığı açıklamada devlet tarafından açılan kreşlerin rekabet eşitsizliğine neden olacağını dile getirerek ilimizdeki kreş sayısı ve kapasitesinin yeterli olduğunu ifade etti. Şengül konuşmasında “İlimizdeki mevcut kreşler ihtiyaca cevap veriyor. Organize Sanayi Bölgelerine yeni kreşler açmak yerine mevcut kreşlerin hizmetlerinden yararlanılması, oluşacak mağduriyetlerin önüne geçmek adına bir çözüm olabilir” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise çocukların okul öncesi eğitim almaları gerektiği hususuna değinerek “Üyelerimizin endişe duyduğu konuları çözmek ve sıkıntılarını gidermek üzere hizmet ediyoruz.  Her konuda, ortak bir masa etrafında toplanarak sorunların çözümü için ortak kararlar almak istiyoruz. Konu ile ilgili üst birliğimiz olan TOBB'a ve gerekli yerlere sorunumuzu ileteceğiz” dedi.

Kösemusul ayrıca hepsi tamamlandığı zaman ilimizde toplam 70-80 bin istihdamlı, 10 OSB olacağını dile getirerek bu bölgelerin şehir merkezinden uzak yerler olduğunu söz konusu projenin bu bağlamda çalışanların iş yaşamını kolaylaştırmak adına önem teşkil ettiğine de dikkat çekti.

Haber Tarihi : 20/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::