Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelere yönelik verilen eğitim programları üyelerin yoğun katılımı ve ilgisi ile devam ediyor.

Kasım ayı eğitim takvimi çerçevesinde gerçekleştirilen SATSO üye eğitimlerinde bu hafta “Etkili Empatik, Kurumsal İletişim ve Hayır Diyebilme Teknikleri Eğitimi” ve “Daha İyi Nasıl Satış, Pazarlama ve Tahsilat Yapılır Eğitimi” yapıldı.

ABİGEM Eğitim Uzmanı Umut Çakırhan gözetiminde verilen eğitimler proaktif olarak gerçekleştirildi. Teoride anlatılanların uygulamalarla pekiştirildiği ve katılımcıların eksikliklerinin giderilmesine yönelik gerçekleştirilen eğitim programlarının farklı konu başlıklarında ve spesifik özelliklerde olması da üyelerin eğitimlere katılımını artırdı.

Bu bağlamda Etkili Empatik, Kurumsal İletişim ve Hayır Diyebilme Teknikleri Eğitimi'nde  İletişimde işletmesel bakış, iletişimin önemi ve  empati kurabilme, Kurum içi iletişim standartları, etkinlik uygulamaları, dinleme-konuşma-soru sorma teknikleri anlatıldı. Eğitimde katılımcılar edinilen bilgiler ışığında sunum hazırlayarak paylaştılar.

Satış ile pazarlama farklılıkları, uygulamaları ve teknikleri, ürün tanımlaması, satış hazırlıkları-pazarlama hazırlıkları-hedef kitle seçimi ve doğru ürün bilgisi, ürünün analizi faydalarının tespiti ile satış ve pazarlama stratejisi oluşturulması konularında bilgi veridi.

Eğitimde verilen bilgilere paralel olarak katılımcıların satış-pazarlama konusunda demo projeler hazırlayarak sunmaları sağlandı.

Kösemusul: “iş dünyası sürekli kendini yenilemeli”

SATSO eğitim programlarının çeşitlenmesi ve üyelerin faydalanacağı spesifik konulara yönelmek adına gayret ettiklerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı değerlendirmede mesleki ve sektörel eğitimlerin de önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“Hızla değişen teknolojik bilgi, üretim yöntemleri ve iş hayatındaki gelişmelere paralel dinamik bir yapı sergileyen meslekî ve teknik eğitimin önemi ise tüm dünyada giderek artmaktadır. Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen bir iş dünyasını da gerektiriyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak firmalarımızı üretimden, ticarete, hizmetten pazarlamaya her sektörde değişen ve gelişen dünya ekonomisinin birer aktörü olabilmeleri için projelerimiz ve firma eğitimlerimiz devam edecektir”.

 

Haber Tarihi : 22/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::