Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 24 Şubat 2010 Çarşamba günü Meclis Başkanı Engin Özkoç Başkanlığında Ali Coşkun Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulunun, bilim, kültür, sanat ve spor dallarında başarı sağlayarak ilimizin adını duyuran kişi ve kuruluşları onurlandırmak adına her meclis toplantısında bir kişi ya da kuruluşa ödül verileceği hususunda almış olduğu karara istinaden, SATSO Meclis Toplantısının bu ayki onur konuğu geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı ile tanıtımı yapılan “Saklı Sızım” adlı kitabın Şairi Ömer Alikılıç oldu. 

Doğum sırasında oksijensiz kalması sebebiyle doğuştan spastik engelli olan Ömer Alikılıç'ın yaşam öyküsü SATSO meclis üyelerine duygulu anlar yaşattı.

Ömer Alikılıç'a başarılarından dolayı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası adına onur plaketini takdim eden Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Ömer'in yaşam öyküsü ve hayata bakışından önemli dersler çıkarılması gerektiğini dile getirerek okurlarına bu güzel şiirleri armağan ettiği için Alikılıç'a teşekkürlerini sundu.

 

Plaket takdim töreninin ardından başlayan SATSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Engin Özkoç, 2009-2012 Dönemi Yönetim Kurulu ve Meclisinin birinci yılını doldurduğunu belirterek SATSO Meclis Toplantılarında yapılan faaliyetleri kısaca şöyle ifade etti:

“Genel Sekreterlikten gelen yazılar meclise gönderildi. Mizanla ilgili gelir gider detayları meclis üyelerine gönderildi. 2004 yılında çıkarılan 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Birliği kanunu 2005-2007 yılları arasında şekillendi ancak 2010 yılında bu meclis iç yönetmeliğimiz meclisten geçirilip Odalar Birliğinin onayına gönderildi. Her kanunun açıkça tartışıldığı herkesin sesini duyurabildiği bir meclis dönemi oldu. Belediye Başkanları milletvekilleri, iş adamları meclisimizde konuşmalar yapıp gündemle ilgili meclisi ve kamuoyunu bilgilendirdiler. Kentimizin sorunları kentin kanaat önderleri ile birlikte meclisimizde her yönüyle tartışıldı. Meclis toplantılarımıza İlimizi ülke çapında ve dünyada temsil ederek büyük başarılara imza atmış sanat, spor edebiyat dallarındaki sanatçılarımızı konuk ederek sanat ve sanatçının da yanında olduğumuzun mesajını verdik. Meslek komiteleri ilk defa meclisimizde temsil edildiler, sorunlarını ve çözüm önerilerini bir sunum halinde ifade ettiler. Yönetim kurulumuzun katkılarıyla meclisimiz ilimizde başarılı olan hemşehrilerimizi ödüllendirdi ve meclisimiz onların birikimlerinden faydalandı. Meclisimiz stratejik plan dahil yönetimin her hedefi de birlik ve beraberlik içinde oldu. Meclis oluşturduğu komisyonlarla faal bir şekilde icraatın içinde oldu. Meclis komisyonlarımız başarılı çalışmaları ile yönetime her türlü desteği verdi.” diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Yönetim Kurulunun aylık icraatları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Altuğ konuşmasında yönetim kurulu ve meclisin birinci yılını doldurduklarını belirterek ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde hizmet ettiklerini ve göreve geldikleri ilk günden bu yana ayrımcılık yapmadan, taraf olmadan her meclis üyesi ile uyum içinde çalıştıklarını vurgulayarak, “Şehrimiz için ortak akıl üzerinde ısrarcıyız. Ve şehir için alınacak her kararda ortak akıl üzerinde karar vermeliyiz” dedi.

Yönetim Kurulu'nun aylık faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Altuğ, Şubat ayı içinde ilimizin kültürel ve sosyal hayatı ile ilgili fikir alış verişinde bulunmak için Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen'i ziyaret ettiklerini ifade etti. Bu kapsamda ilimizin turizm ve kültür hayatına renk katmak amacı ile Taraklı'da bulunan Fenerli Konak'ı SATSO olarak satın alıp, restore etmek istediklerini ifade etti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı faaliyetleri hakkında da bilgi veren başkan Altuğ, ayrıca ilimizin ihracatta ülke genelinde 7-8 sıralarda yer aldığını ve bu durumun ilimizin önemi gösterdiğini, bölgemizde İhracatçı Birliği kurulması için çalıştıklarını, ihracattı birliği olmamasının iş adamlarımıza sıkıntı yarattığını dile getirdi.

20-24 Nisan tarihleri arasında Hannover MESSE 2010 fuarına 70 kişilik bir heyetle iştirak etmeyi hedeflediklerinin bilgisini veren Altuğ, fuara katılacak firmalara KOSGEB'in katılım desteği vereceğini, ayrıca, ABİGEM tarafından yapılacak eşleştirme çalışmaları kapsamında firmalarımızın uluslar arası firmalarla iş görüşmeleri yapma imkanı elde edeceklerini belirtti.

Odamız üyelerinin, Shengen  üyesi ülkelere iş amaçlı ve uzun süreli vize alarak seyahat etmelerini  sağlamak için üye ülkelerin konsoloslukları nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirten Altuğ, bu uğraşlarının ilimiz dış ticaretini artırmak adına olumlu neticeler vermesini umduklarını ifade etti.

Odamız faaliyetlerinden tüm üyelerin haberdar edilmeleri için E-Bülten çalışması başlatıldığının bilgisini veren Altuğ, haftalık olarak hazırlanacak bültenlerin tüm üyeleri e-mail aracılığıyla gönderileceğini belirtti.

İlimiz ekonomik verilerinin kamuoyu ile paylaşılması için Ekonomik Barometre çalışması yapılacağının bilgisini veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, 2 aylık periyotlarda yayınlanacak çalışmanın yine tüm kamuoyu ile paylaşılacağı bilgini verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'un aylık faaliyetlerle ilgili açıklamalarından sonra Meclis gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 24/2/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::