Sakarya Ticaret ve Sanayi odası 28. ve 31. Meslek Komitesi üyeleri  “Güvenlik Kameraları İle Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi” ile ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan MOBESE Merkezini ziyaret ettiler.

MOBESE Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necati Koçyiğit, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 28. Meslek Komitesi Üyesi Emrullah Terzioğlu, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin, 31. Meslek Komitesi'nde Meclis Üyesi Behlül Bayrak ve Necmettin Kırık ve iki komitenin üyeleri ile Erenler, Adapazarı, Serdivan, Arifiye ilçe emniyet müdürleri iştirak etti

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necati Koçyiğit,  Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmayla ilgili detaylı bilgiler vererek şunları dile getirdi: “Bu proje ile ilimizde suçların önlenmesi, suç işlemenin zorlaştırılması, suç ve suçluların kolayca tespit edilerek yakalanabilmesi hedeflenmektedir. “Güvenlik kameraları ile daha güvenli yaşam alanları ” projesiyle, polisiye tedbirlerin yanı sıra ildeki iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılarak suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi amaçlanmaktadır.

“Bu proje sürecinde, tüm halkımızla görüşmeye gayret ettik. Ağustos ayından itibaren 5000 kişi ile yüzyüze görüşmeler yapıldı ve mevcut sistemlerin yeni sistemlere uyumluluğu tespit edildi. İstatistiklerimiz var, güvenli bir yaşam alanı oluşturmak için uygulamadaki maddi boyutu aşmak gerek” dedi.

Koçyiğit, konuşmasının devamında SATSO ilgili meslek komite üyelerinin meslektaşları ile konuyu paylaşarak yapılmak istenen güvenli yaşam alanları için bilgilendirmelerde bulunulması konusunda destek istedi.

Emniyet Müdürlüğünün geliştirdiği ve uygulamada önemli bir paydaş olduklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, “İlimiz genelindeki yaklaşık 200 MOBESE kamerasına ek olarak iş yerleri ve yaşam alanlarına vatandaşların kendi güvenlikleri için yerleştirilecek kamera ve güvenlik sistemleriyle ilimizin güvenlik altına alınması için komitelerimizle bilinçlendirme ve bilgilendirme konusunda destek olabiliriz” dedi.

Terzioğlu ayrıca, gerek güvenlik kameraları üretim ve ticareti ile ilgili üyelerimiz gerekse sektör fark etmeksizin tüm ticaret erbabının hassasiyetleri göstererek konunun önemine eğileceklerine inandığını ve gereken çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

 

Haber Tarihi : 3/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::