Yaklaşık 2 yıl önce başlanan ve Sakarya Vites Yükseltiyor Çalıştayı ile belli bir noktaya gelinen Otomotiv Şehri Sakarya Projesi ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bu bağlamda Sakarya'da, çeşitli motorlu kara taşıtlarının ve her türlü parça ve aksam yan sanayisinin üretimini geliştirmeye hizmet etmek, otomotiv sanayiinde kullanılan ile bunları yapacak araç ve gereçlerin Sakarya içinden temin edilmesini teşvik edecek çalışmalar yapmak ve üyelerinin haklarını korumak amacı ile "Otomotiv Sanayicileri Çalışma Grubu" kurulması amacıyla müşterek bir toplantı düzenlendi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 22. Meslek Komitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 10, 22, 23, 32 ve 33. Meslek Gruplarının davet edildiği toplantıya yaklaşık 70 kişi katıldı. Toplantıya ayrıca, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam, Murat Can ve Otomotiv Çalıştayı'nın moderatörlüğünü yapan Tunç Çelik iştirak etti.

 SATSO 22. Meslek Komitesi önderliğinde başlatılan çalışmalar kapsamında; ilimizde otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektörü ve bu sektörde faaliyet gösterme potansiyeli olan üyelerimizin bir araya gelen toplantıda Otomotiv Sanayicileri Çalışma Grubu yapısı ve yol haritası belirlendi.

Toplantıda oluşturulan divanda SATSO 22. Meslek Komitesi ve Meclis üyeleri; Bülent Yazar, Hüseyin Odabaş ve Ar-Ge ve Sanayi Komisyon Başkanı Tunç Özüuğurlu yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Meclis Üyesi Bülent Yazar, 22. Meslek Komitesi'nin faaliyetleri ve otomotiv Şehri Sakarya Projesi kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Otomotiv Sanayii ilimizde lider, sağlam bir altyapı ile çalışması ve düzenli ilerleyebilmesi için başlatılan Sakarya Vites Yükseltiyor Çalıştayı neticesinde SWOT Analizini çıkarmaya gayret ettik. Hazırlanan raporla da sektörün ilimizdeki hedeflerini belirledik. Bugün gelinen noktada bir çalışma grubu oluşturarak çalışmalarımızı daha spesifik ve detaylı şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çalıştay Moderatörü Tunç Çelik ise Çalıştay süreçleri hakkında bilgi vererek çıkan sonuçları değerlendirdi. Çelik konuşmasında “Sakarya hem yan sanayi tedarik anlamında güçlenmeli hem de tüketimin sağlanması gerekliydi. Çalıştay sürecinde bu iki önemli konuyu birbiri ile ilişkilendirerek bağladık. Otomotiv Sektörünün ilimizde istenen seviyelere gelerek bir merkez olması için tüm paydaşların sorumluluk alması ve etkili bir eşgüdüm ile çalışması; bu planını etkili bir şekilde hayata geçirilmesini kolaylaştıracaktır” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam ise “Sakarya otomotiv endüstrisinin gelişimi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Coğrafi konumu, arazisi ve sanayi birikimi ile alternatif şehirlerle kıyaslandığında avantajlı bir durumdadır.  Sakarya'nın bir cazibe merkezi olması açısından yapılan çalışmalar ve oluşturulacak çalışma grubunun incelemeleri, faaliyetleri tarihi bir önem taşıyacaktır” diyerek konunun önemine değindi.

Değerlendirmelerin ardından Otomotiv Sanayicileri Çalışma Grubu oluşturuldu. Grup üyeleri otomotivin ilimizdeki süreçleri ile ilgili çalışma ve incelemelerine en kısa zamanda başlayacaklarını ifade ettiler.

Haber Tarihi : 3/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::