SATSO'nun geleceğine ilişkin misyon ve vizyonunu oluşturmak, stratejik amaç ve ölçülebilir hedeflerini saptamak, performanslarını ölçmek için katılımcı yönetim anlayışıyla hazırlanması planlanan ve 2013-2017 yılları arasındaki 4 yıllık süreci kapsayan “Stratejik Plan Çalışmaları” İzmir Büyük Efes Swiss Otel'de gerçekleştirildi.

2013-2017 Hedef ve Stratejileri

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis üyeleri ve SATSO personeli iştirak etti.

İlk çalışmalarına 2010 yılında başlanan Stratejik Plan çalışmalarının ikinci dört yıllık hedef ve stratejilerinin belirlendiği toplantıda üyelere hizmet ve ilin gelişimine katkı sağlamak adına yeni misyon ve vizyon çalışmalarına da yer verildi.

SWOT Analiz

Yönetim Sistemleri ve Eğitim Danışmanı -TOBB Akreditasyon İSO Kalite Yönetim Sistem Uzmanı Banu Yüksel yönetmenliğinde, iki günlük kamp programı çerçevesinde yapılan yoğun çalışma programında meclis üyeleri 8'er kişilik, 10 farklı masada gruplandırılarak paydaş belirleme-önceliklendirme çalışmaları, misyon -vizyon yenileme çalışmaları, şehrin ve odanın güçlü-zayıf yönleri, fırsat ve tehditlerinin belirlendiği SWOT analizi çalışmaları ile stratejik hedeflerini belirleyen çalışmalar gerçekleştirdi.

Güçlü bir beyin fırtınası ile yapılan çalışmaların neticesinde gruplar hazırladıkları çalışmaları program sonunda diğer gruplarla sunum yaparak diğer gruplarla paylaştılar.

“Biz istiyor ve planlıyoruz ki”….

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yapılan çalışmaların şehrin bugünü ve geleceği adına önemli bir adım olduğunu dile getirerek “Bundan önceki süreçte 2010 yılında başlayan stratejik plan çalışmalarımızda, Sakarya'nın vizyonunu çizen başarılı çalışmaları hayata geçirdik.  Şimdi de 2013-2017 olarak Odamız ve ilimizin 4 yıllık sürecini kapsayacak Stratejik Plan çalışmamızla orta ve uzun vadeli amaçlar, temel ilke ve politikalar, hedef ve öncelikler, performans ölçütleri, hedeflere ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemler ile ilgili yeni bir çalışmanın temellerini atıyoruz.  Odamız ve ilimiz için hayırlı olsun. Biz istiyor ve planlıyoruz ki; belirlediğimiz stratejik hedefler neticesinde, Sakarya; Türkiye ekonomisinde ilk 5'te, turizmde gözde, ticarette merkez, tarımda ülkenin ambarı, sanayide yatırım cenneti olsun, sadece Türkiye değil, dünya ölçeğinde işaret edilen bir cazibe merkezi olsun. Siz değerli meclis üyelerime, katılımlarınız için teşekkür ederim. Gayretleriniz ilimiz ve odamızın geleceğini şekillendirecek önemli bir mutfak çalışmasını oluşturacak ve mevcut durum tespitine de ışık tutarak geleceğe dair öngörü oluşturacaktır.

Uluslararası rekabete hazır, çözüm üreten bir sanayiye kavuşmak için, özel sektörün gelişmesine katkıda bulunmak, sanayi-üniversite işbirliğini yaşama geçirmek, böylece Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ivme kazandırmak amacını taşıyan Odamız, birlikte yönetim anlayışı ile bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarına devam edecek” dedi.

“Şehrin önemli kesimini etkilen bir camiayız”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un ardından konuşan Meclis Başkanı Akgün Altuğ ise meclis üyeleri tarafından yapılan çalışmaların ilin geleceğini etkileyecek önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek “Temsil ettiğimiz kesim itibariyle şehrin ciddi bir bölümünü etkileyen SATSO camiası olarak bulunduğumuz konumun önemini kavrayarak çalışmalı ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz” dedi.

Stratejik plan çalışmaları Yönetim Sistemleri ve Eğitim Danışmanı -TOBB Akreditasyon İSO Kalite Yönetim Sistem Uzmanı Banu Yüksel yönetmenliğinde değerlendirilip diğer çalışmaların tamamlanmasının ardından sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak
Haber Tarihi : 9/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::