Makedonya Kırçova Belediye Başkanı Fatmir Dehari, Serdivan Belediyesi Yetkilileri ve beraberindeki heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek bölgenin yatırım avantajları hakkında bilgi verdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Orhan Yılgenci ve Günay Güneş ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette ayrıca Yurtdışı İş Geliştirme Komisyon Başkanı Tunç Özüuğurlu iştirak etti.

Kırçova Bölgesi'nin sosyo ekonomik durumu ve tarihçesi hakkında bilgi verilen ziyarette konuşan Kırçova Belediye Başkanı Fatmir Dehari bölgenin yatırım konusunda bakir bir alan olduğunu belirterek “Kırçova bölgesi özellikle orman ürünleri, kereste üretimi, tarımsal ürünler ve süt ürünler üretimi konusunda Makedonya'da öne çıkan bir bölgedir. Bölgenin yatırım konusunda bakir bir alan olduğunu belirterek “Kırçova bölgesi özellikle orman ürünleri, kereste üretimi, tarımsal ürünler ve süt ürünler üretimi konusunda Makedonya'da öne çıkan bir bölgedir. Nüfus ve yüzölçümü bakımından küçük olmasına rağmen yatırımcıların tercih edebileceği bir bölgede yer almaktadır. Yabancı yatırımcılara vergi muafiyeti ve bürokratik işlemlerde kolaylıklar da sağlanmaktadır” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise Makedonya ile geçmişten günümüze kadar gelen tarihi ve kültürel ortaklığın söz konusu olduğunu dile getirerek “Sahip olduğumuz ortak geçmiş bizi birbirimize yakın kılmaktadır. Bu birlikteliği ticari anlamda da güçlendirmek ve SATSO olarak üyelerimizin yatırım avantajlarından faydalanmalarını sağlamak amacıyla talepler doğrultusunda gereken yönlendirmeyi yapmak isteriz” dedi.

Yılgenci ayrıca bölgenin yatırım ortamı ve yatırımcılara avantajları ile ilgili Belediye Başkanı Dehari'den detaylı bilgiler aldı.

Heyetin ziyareti karşılıklı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

  

Haber Tarihi : 12/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::