Bosna-Hersek Breza Belediye Başkanı Halil Tuzliç ve Serdivan Belediyesi Yetkilileri ve beraberindeki heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Heyetin ziyaretinden oldukça memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Kösemusul kültürel ortaklık temasına değinerek geçmişten bugüne gelen birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Kösemusul “Dünya'da güçlerin birleşmesi ile herkes hedef büyütüp vizyon değiştiriyor. Biz de birlikte güçlüyüz. Hem sosyal hem ekonomik anlamda birlikte hareket edebilirsek güçlü olabiliriz. İki ülkenin iş dünyasını ortak vizyonla birleştirerek ticari işbirlikleri ile güçlendirebiliriz.” dedi.

Bulundukları bölgenin sosyo ekonomik yapısı ve yatırım avantajları ile ilgili bilgi veren Breza Belediye Başkanı Halil Tuzliç yabancı yatırımcılar için ayrılmış özel bölgelerin varlığına dikkat çekerek yatırımcılara sağlanan kolaylıklar hakkında bilgi verdi. Bölge yakınlarında bulunana serbest bölgelerle ilgili de konuşan Tuzliç, Breza Belediyesi olarak yatırımcıların bürokratik işlemlerini kolaylaştırarak bölgede hem sanayi hem ticaretin gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Özellikle hizmet sektörü ve ticari faaliyetlerin geliştiği bilgisini veren Halil Tuzliç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve meclis üyelerini bölgeye davet ederek ekonomik avantajları yerinde görmelerinin faydalı olacağını dile getirdi.

Yatırımcılar için Organize sanayi Bölgeleri oluşturmanın önemine değinen Kösemusul “Sizin oradaki bizim topraklarımız diyebileceğimiz Bosna Hersek ve Breza'yı ziyaret ederek kültürel ve ticari paylaşımlarda bulunmayı biz de arzu ederiz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ziyaretin anısına Breza Belediye Başkanı Halil Tuzliç'e Sakarya'nın özelliklerini anlatan Özden Güven Başavcı imzalı bir yağlı boya tablo hediye etti.

Haber Tarihi : 13/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::