Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi” kapsamında Türkiye İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Fatih Anadolu Teknik Lisesi Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliği ile bir protokol imzalanmıştır.

Protokole konu proje ile; öncelikle 16/18 yaş grubu olmak üzere sorunlu çocuklar/ gençlerin uyum iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla 15 kişilik 1 grup kursiyere Gazaltı Kaynakçılığı mesleğinde işgücü kursu verildi.

Umut Yıldızı Projesi kapsamında düzenlenen Gazaltı Kaynakçılığı kursu ilgili kuruluşların işbirliği ile tamamlandı. Söz konusu kursun sertifika töreni 02 Mart 2010 Salı günü (Bugün) saat 14:00'te Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

 Sakarya Valisi Hüseyin Atak, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İŞ-KUR Müdürü Emrullah Akçayır'ın teşrifleriyle SATSO Ali Coşkun Konferans salonunda gerçekleştirilen Gazaltı Kaynakçılığı kursu  sertifika töreni öğrencilerin ve basın mensuplarının da yoğun ilgisi ile karşılandı.

Söz konusu törenin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ mesleki eğitimin önemine değinerek suça itilmiş gençlerin iş hayatına kazandırılarak birer girişimci olmalarına yönelik çalışmaların da ülke ve ilimiz geleceği açısından önem arz ettiğini de sözlerine ekledi. Altuğ ayrıca girişimciliğin gençlere iş imkanı sağlayarak sağlanabileceğini ve girişimci sayısını artırmak için bu tür projelere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Sakarya İş-Kur Müdürü Emrullah Akçayır ise “hem ulusal hem de uluslar arası kuruluşlardan sağladığı hibelerle, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif istihdam tedbirlerini ülke sathına sürekli yaymaktadır. Özellikle istihdam teşvik edilmesi ve mesleki eğitime kaynak ayrılması konusunda gerçekleşen yasal düzenlemelerle birlikte “Herkese Bir Altın Bilezik “parolasıyla İş-Kur olarak yoğun bir eylemlilik içine girdik” diyerek benzer projelerin devam ettiğini ifade etti. Akçayır konuşmasının devamında sosyal içerik tarafının da bulunduğu projenin başarılı bir şekilde tamamlandığını yeni projelerde aynı kurumlarla uyum içerisinde çalışmayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Sertifika töreninde konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Atak  söz konusu projeyi uygulayan Amasya, Osmaneli ve Sakarya olmak üzere toplam üç ilde gerçekleştirildiğini ve risk altındaki gençlerin hayata kazandırılması amacıyla uygulanmış bir çalışma olduğunu belirterek 200 saatlik bir eğitim seminerinin ardından sertifika almaya hak kazanan gençleri tebrik etti. Ayrıca ilimizdeki sanayicilerimizin bu gençlere çalışma imkanı yaratmaları
Haber Tarihi : 2/3/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::