Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz yıl Sakarya'da ilk defa gerçekleştirilen SATSO 19. Meslek Grubu'nda personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren üyelere yönelik trafik ve iletişim eğitimi bu yıl da içeriği genişletilerek sertifika kapsamında yeniden yapılacak.

İlki SATSO tarafından gerçekleştirildi

İlki SATSO öncülüğünde Sakarya üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle 3 etapta gerçekleştirilen ve yaklaşık 2500 kişinin eğitildiği seminerlere işçi ve öğrenci servisi işleten firma yöneticileri ve şoförleri katıldı.

Geçerli sertifika için SBB ve Emniyet Müdürlüğü ile Protokol İmzalandı

Düzenlenecek sertifikalı  eğitim programı, SATSO, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve il Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile içeriği genişletildi. Eğitim programı, bu defa il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapan ticari taksi, taksi dolmuş, ticari minibüs, Umum servis araçları ve özel halk otobüsleri sürücüleri, bu araçların sahipleri ve sahibi olmak isteyenlere yönelik gerçekleştirilecek. Eğitim sonucunda geçerli sertifika verilecek.

Eğitim Konuları Güncellendi

Eğitim konularında da güncelleme yapılan programda mesleki eğitim ve davranış modelleri kursları düzenlenerek katılımcıların bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve yolcu memnuniyetinin artırılarak ildeki trafik düzenlemesinin de sağlıklı bir şekilde ilerlemesi hedeflendi.

Kösemusul Değerlendirdi

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul SATSO tarafından ilk defa düzenlenerek üyelerimizin geliştirilmesine yönelik başlatılan eğitim programları ile şoförlerin daha kaliteli hizmet vererek müşteri memnuniyetini sağlamalarını amaçladıklarını ve bu yolda da başarılı bir dönem geçirildiğini ifade etti.

Kösemusul yaptığı açıklamada “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 10 binin üzerinde üyesi bulunması sebebiyle şehrin her kesimi ile iletişim halinde olan bir sivil toplum örgütüdür. Bu anlamda her kesimin memnuniyeti ve talepleri SATSO için çok önem arz etmektedir. 19. Meslek Grubumuz bünyesinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının sahipleri ve bu araçların sürücülerinin sektörel başarıları da bizim başarımız ilimizin başarısıdır diye düşünerek geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve yaklaşık 2500 kişinin katıldığı servis şoförlerine yönelik eğitimlerimize oldukça büyük ilgi gösterildi. Şoförlerimizin bu eğitim programından oldukça memnun olduğunu ve bu memnuniyet doğrultusunda da hizmet ettikleri kesimin memnuniyetini artırmaya gayret ettiklerini gözlemledik.

Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası

Bu karşılıklı memnuniyet ve gayreti göz ardı etmeden üyelerimizin var olan bilgi ve tecrübelerin üzerine bir kat fazlasını ekleyebilmeleri için şimdi de eğitimlerin içeriğini ve kitlesini güncelleyerek 19. Meslek Komitemiz ile birlikte yeniden bir çalışma yaptık.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokol çerçevesinde 19. Meslek grubunda faaliyet gösteren üyelerimize yönelik gerçekleştirilecek eğitim programı sonrasında katılımcılara “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası” verilecek olup eğitim aldıklarına dair ehliyet sayılabilecek kart düzenlenecektir” dedi.

19. Meslek Komitesi uygulamalar ile ilgili bilgi verecek

Eğitimin içeriği ve süreçteki uygulamalar ile ilgili SATSO 19. Meslek Komitesi düzenleyeceği bir toplantının ardından detaylı bilgi verecek.

 

 

 

Haber Tarihi : 25/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::