Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen Perakende Ticareti Çalıştayı'na katıldı. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'nın görüşüldüğü toplantıda konuşan Başkan Kösemusul, sektör planlamasının katılımcı anlayışla gözden geçirilmesi ve iller bazında hazırlanacak stratejik plan çalışmalarında oda temsilcilerinin daha çok yer alması gerektiğini vurguladı.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) gerçekleştirilen Perakende Ticareti Çalıştayı'na katılarak çalışmaları devam eden Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Sektör Sorunları
Başkan Mahmut Kösemusul, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 640 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin verdiği görev ve yetki çerçevesinde ilgili taslak kapsamında, perakende sektörünün haritası niteliğinde iller bazında hazırlanacak stratejik ticari planlar ve yapılacak ücretsiz fizibilite çalışmalarının kendilerini memnun ettiğini belirtirken sektör sorunlarının görüşülerek ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Esnaf da PERBİS Kullanmalı
Perakende Bilgi Sistemi'nin (PERBİS) çok önemli olduğunu ve olumlu özellikler taşıdığını kaydeden Başkan Kösemusul, “Referans araştırmasına büyük yardımı olacak PERBİS esnafımıza da açık olmalı. Esnafımız şifreleri ile PERBİS'i kullanabilmelidir” şeklinde konuştu.

Tüketici Hakem Heyeti
Konuşmasında Tüketici Hakem Heyetleri ile ilgili sorunlara da yer veren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Perakende sektörümüzün hakem heyetlerinin çalışmaları konusunda gerekli özeni göstermediği ile ilgili şikâyetleri var. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin teşekkülü ve seçilecek bilirkişilerin seçimi konusunda gerekli düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

Stratejik Plan Komisyonu'nda Her Meslek Grubu
Sektör planlamasının katılımcı anlayışla gözden geçirilmesi ve iller bazında hazırlanacak stratejik plan çalışmalarında oda temsilcilerinin daha çok yer alması gerektiğini vurgulayan Başkan Kösemusul, “Şehrimiz ticaretinin lokomotifi olan bir organizasyonun Stratejik Ticari Plan Komisyonu'nda daha ciddi bir şekilde temsil edilmesi gerekmektedir. Stratejik Plan çalışmalarında her meslek grubu temsil edilmelidir.” dedi.

Nitelikli Eleman
Düzenlemede elektronik ticarete ilişkin yeterli düzenleme ve sınırlama getirilmesi gerektiğini belirten Başkan Kösemusul, “Perakende sektörümüz çalışacak nitelikli eleman konusunda da sıkıntı yaşıyor. Kanunda, nitelikli eleman yetiştirme konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara görev/sorumluluk getirilmelidir.” diye konuştu.

“SATSO iyi ki var”
Çalıştayın ardından kısa bir değerlendirme yapan Başkan Kösemusul, “Biz üyelerimize SATSO iyi ki var, dedirtmek için bu yola çıktık. Üyelerimizin sorununu çözüme kavuşturma noktasında gerekli tüm çalışmaları yapmak bizim görevimizdir. Faydalı bir çalıştay olduğuna inanıyoruz. Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, müzakerelerle son şeklini alacaktır. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 26/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::