Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren üyelere yönelik trafik ve iletişim eğitimi sertifika kapsamında ücretsiz olarak yeniden yapılıyor. Ücretsiz eğitimler için Ocak ayında başvurular alınmaya başlayarak kayıtlar yapılacak...

Geçerli sertifika için SBB ve Emniyet Müdürlüğü ile Protokol

İlki SATSO 19. Meslek Grubu'nda öncülüğünde düzenlenen sertifikalı eğitim programı, SATSO, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve il Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile içeriği genişletildi. Eğitim programı, bu defa il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapan ticari taksi, taksi dolmuş, ticari minibüs, Umum servis araçları ve özel halk otobüsleri sürücüleri, bu araçların sahipleri ve sahibi olmak isteyenlere yönelik gerçekleştirilecek. Eğitim sonucunda sınav yapılarak  geçerli sertifika verilecek.

Eğitim konularında da güncelleme yapılan programda mesleki eğitim ve davranış modelleri kursları düzenlenerek katılımcıların bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve yolcu memnuniyetinin artırılarak ildeki trafik düzenlemesinin de sağlıklı bir şekilde ilerlemesi hedeflendi.

19. Meslek Grubu Başkanı Halit Evin; “SATSO bünyesinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının sahipleri ve bu araçların sürücülerinin sektörel başarıları da bizim başarımız, ilimizin başarısıdır” görüşüyle başlatılan eğitim programları ile şoförlerimizin daha kaliteli hizmet vererek müşteri memnuniyetini sağlamak amaçlanıyor.'' dedi.

Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokol çerçevesinde 19. Meslek grubu önderliğinde gerçekleştirilecek eğitim programı sonrasında yapılacak sınavla katılımcılara “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası” verilecek olup eğitim aldıklarına dair ehliyet sayılabilecek kart düzenlenecek.

Mart ayından itibaren yapılan başvurular için eğitim bedeli  30 TLolarak belirlenmiştir

Haber Tarihi : 30/12/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::