Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan SATSO Heyeti, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç'u makamında ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.

SATSO Heyeti ilk olarak MÜSİAD'ı ziyaret etti. SATSO heyeti adına MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci'ye yeni görevinde başarılar dileyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Sakarya'nın hem sosyal hem ekonomik anlamda gelişebilmesi için ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde tüm kurumlarla el ele çalışmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda göreve geldikleri ilk günden beri çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bu anlayışla MÜSİAD Sakarya Şubesi ile de şehrin genel menfaatleri doğrultusunda ortak çalışmalarda bulunacaklarını ifade eden Altuğ, ayrıca, ilimizin üretime ve ürettiğini doğru bir şekilde pazarlamaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Ancak  toplum olarak tüketici bir anlayışın yerleşmesinden dolayı üretimin zayıf kaldığını, bunu tersine çevirmek için yatırımcıları ilimize çekmek gerektiğini belirtti.  İldeki yatırım ortamı en iyi şekilde değerlendirmek ve yatırımların uygun yerlere, doğru bölgelere yapılmalarını sağlamak için OSB'lere işlerlik kazandırmanın önemine de değinen Altuğ, özellikle yeni kurulan ve kurulması planlan OSB'lerin ihtisas sanayi alanları olması gerektiğini bunun için uğraş verdiklerini belirtti.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci yaptığı açıklamada SATSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. SATSO'nun İlimizin en büyük güçlerden biri olduğunu belirten İnci, herkesin ortak amacının bu kente hizmet etmek olduğunu, bu amaç ve bilinç doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti.

SATSO heyeti ikinci ziyaretini Sakarya Ticaret Borsası'na yaptı. Kısa bir süre önce Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan Fikri Koç'u ziyaret eden SATSO heyeti KOÇ'a yeni görevlerinde başarılar diledi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, günümüz dünyasında tarımın çok önem kazandığını belirterek, ilimiz ekonomisinde de önemli bir yer tutan tarım ve hayvancılığı geliştirmek için ortak projeler hazırlanması gerektiğini belirtti. İlimizde verimli tarım arazilerinin yapılaşmaya karşı korunmasının önem arzettiğini belirten Altuğ, bunun yanı sıra atıl duran tarım alanlarının da ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti. Özellikle TİGEM'in ilimiz ekonomisine kazandırılması için SATSO ile Ticaret Borsası'nın ortaklığında bir proje hazırlanarak ilgili mercilere sunulması gerektiğini belirten Altuğ, bu konuda Odamız bünyesinde kurulan Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu'nun yoğun çalışmalar yaptığını dile getirdi.    

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Fikri Koç, SATSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlikte çalışmaktan da aynı derece memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Haber Tarihi : 4/3/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::