SATSO Dış Paydaş Çalıştayı Yapıldı

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası dış paydaşlarının görüşlerini alarak çalışmalarını şekillendirmek amacıyla Dış Paydaş çalıştay toplantısı düzenledi. SWOT (Güçlü Yönler, Güçsüz Yönler, Fırsat ve Tehditler ) ve PEST (Politik, Ekonomik, Sosyo-Kültürel& Teknolojik) analizi Dış Paydaşların temsilci katılımıyla Arya Otel'de yapıldı.   

Çalıştaya Kurumun işbirliği içerisinde çalıştığı kurumlar davet edildi. Toplantıya  davet edilen ( Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Sakarya Üniversitesi, Sivil Toplum Kuruluşları, bağlı bulunduğumuz belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, ABİGEM, MARKA gibi beraber çalışılan kurumlara davet metni ile beraber SATSO ve il hakkındaki görüş ve önerilerinin yazıldığı SWOT Formu gönderildi. Kurumların konuyla ilgili uzman personelleri katılımda bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul toplantıda yaptığı açılış konuşmasında; “SATSO olarak mevcut kalitemizi iyileştirmek ve bunu tüm üyelerimiz ile iç ve dış paydaşlarımıza bir çıktı olarak sunup onların da bu çıktılardan en üst seviyede yararlanabilmeleri adına, yeni, 4 yıllık stratejik planımızı hazırlama sürecine girdik. Sizlerin çok önemli desteğiyle Stratejik Plan toplantımızı İzmir'de yaptık. Stratejik Planımızı oluşturma sürecinde paydaş olarak tanımladığımız tüm dış etmenlerin görüş ve düşüncelerine de ihtiyacımız var.  Bu görüş ve düşünceler bizim için hazine niteliğindedir.'' dedi.

Toplantıda ‘'Sizce Sakarya'nın temeldeki ilk 10 sorunu nelerdir? (Sıralamanızı en önemliden daha az önemliye göre yapmanızı rica ederiz.) Sizce SATSO'nun var oluş nedeni nedir? Sizce SATSO'nun güçlü olduğu konular nelerdir? Sizce SATSO'nun  güçsüz olduğu konular nelerdir? Sizce SATSO'nun karşısına çıkabilecek olası tehditler nelerdir? Sizce SATSO'nun önündeki fırsatlar nelerdir? Sizce SATSO bir insan olsa onu 5 kelime ile nasıl tanımlarsınız? Sizce SATSO'nun nasıl bir yapısı ve işleyişi olmalıdır?, Sizce SATSO hangi yönlerini değiştirmelidir?'' soruları  değerlendirildi. Değerlendirmeler, TOBB Eğitmeni Banu Yüksel tarafından rapor haline getirilerek kurumlarla tekrar paylaşılacak ve çalışmalar bu rapor dahilinde şekillendirilecek.

Stratejik Planın son aşamalarından biri ise; SATSO Meclis Üyeleri ile yapılacak olup, hedef-stratejiler son haliyle belirlenecek, vizyon-misyon, Dış paydaşlarla yapılan toplantıdan çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Bu çalışma ile 4 yılı kapsayan SATSO Stratejik Planı yayın haline gelecek.

 

Haber Tarihi : 31/1/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::