İlimizde faaliyet gösteren makine imalatçıları, faaliyetlerini bir dernek çatısı altında sürdürmek, bu sayede güç birliği elde ederek ilimizi makine üretiminde marka haline getirmek hedefiyle bir araya geldiler.

5 Mart 2010 Cuma günü SATSO'da yapılan toplantıya katılan yaklaşık 30 civarındaki   makine üreticisi ortak dertlerinin küresel rekabette var olmak olduğunu dile getirdiler.   

 

Toplantıya başkanlık yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, makine üretimi yapan yerel firmalarımızın en iyi üreticiler olmalarını sağlamayı hedeflediklerini bunun içinde sektörde faaliyet gösteren imalatçıların katılımı ile bir çalışma planı oluşturulması gerektiğini belirtti.

  

Toplantıda öncelikli sorunlarını dile getiren makine üreticileri, ülkemizde öne çıkan illerin hedef birliği etrafında kenetlendiğini, Sakarya'da da bu kenetlenmeyi sağlamak gerektiğine ifade ettiler. Sektörleri harekete geçirmek için ortak bir sinerji yaratılmasının gerekli olduğunu, aynı amaçla hareket edildiğinde hedeflere çok daha kolay ulaşıldığını belirten üreticiler, bunu sağlamak içinde bir çatı altında kurumsallaşmaya gidilmesinin şart olduğunu vurguladılar. Böylece bir güç oluşacağı ve bu gücün ilimizi avantajlı konuma getireceğini belirtiler.

 

İlimizin bulunduğu coğrafi konumun bir çok avantajı da beraberinde getirdiğini belirten makine imalatçıları, Sakarya'nın çok kısa bir süre sonra İstanbul'a alternatif olacağına inandıklarını vurguladılar. İstanbul'un finans ve kültür kenti olarak ilan edilmesiyle burada faaliyet gösteren makine üreticilerinin ilimizde konuşlanmasını sağlamak için aktif tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğini ve bu çalışmalarında ancak örgütlü bir çalışma ile mümkün olabileceğini dile getirdiler.

 

Toplantıda, ilimizdeki makine üreticilerinin tek çatı altında örgütlenerek faaliyetlerini sürdürmeleri için bir dernek kurulması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda derneğin kuruluş işlemlerini yürütmek ve tüzüğünü oluşturmak üzere çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma grubu derneğin kuruluş işlemlerini nisan ayı içerisinde tamamlayarak genel kurul hazırlıklarını yapacak.
Haber Tarihi : 5/3/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::