Sakarya'nın Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performansı SATSO'yu gururlandırdı. TEKNOKENT ortağı olan SATSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul bir açıklama yaparak son dönemde alınan başarıları kutladı.

Geçtiğimiz günlerde TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayı'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK tarafından ülkemizdeki faal olan 39 Teknokent'in performansını izlemek ve mevcut durumun fotoğrafını gözler önüne sermek amacıyla gerçekleştirilen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi çalışması sonuçları Sakarya'nın yüzakı oldu.

2012 yılına ait verilere dayanarak yapılan çalışmada Sakarya Teknokent, kendi kategorisi olan 2010-2012 yılları arasında faaliyete geçen bölgeler arasında 1., Türkiye genelindeki sıralamada da ODTÜ - Metutech, Bilkent - Cyberpark ve İTÜ - Arıteknokent'in ardından 4. olarak büyük bir başarıya imza attı. Birinci olan Sakarya Üniversitesi Teknokenti adına Rektör Muzaffer Elmas'a gösterilen üstün performans için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından plaket takdim edildi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ; SATSO'nun da ortaklığının bulunduğu Sakarya Üniversitesi TEKNOKENT Sakarya'nın Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi çalışması neticesinde faaliyete geçen bölgeler arasında birinci olması ilimiz, üniversitemiz ve iş dünyamız adına büyük önem taşıyor. Bu başarıda emeği geçenleri, tüm firma yetkililerini, başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Sayın Muzaffer Elmas olmak üzere tebrik ediyorum. 19 basamak birden yükselerek birinci olan Teknokentimizin ödülü bizim gururumuz oldu. Sakarya'nın bilişim alanında da öne çıkması için komisyonumuzla birlikte çalışmalarımız olacak. Türk üreticileri artık kendilerine “verilen tasarımı daha ucuz fiyata yapmaktan”, “kendileri tasarlar” düzeye gelmelidirler. İşadamlarımızı TEKNOKENT ile birlikte çalışmaya davet ediyorum'' dedi.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 14/2/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::