Sakarya Genç Girişimciler İcra Kurulu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirdikleri yıllık değerlendirme toplantısında Genç Girişimciler Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Sakarya Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş ilimizde ve ülkemizde girişimciliğin önemine değinerek “Girişimcilik risk alarak, bir şeylerden vazgeçerek bir ihtiyaca çözüm bulmaktır. Burada esas hedef para olmayıp hedef ihtiyaca çözüm bulmak, başarılı olmaktır ve temelinde heyecan vardır. Para, başarılı bir girişimin sonucundaki ödüllerden sadece biridir. Girişimin başarılı olabilmesi için girişimcinin kendisini aynı anda bir çok konuda geliştirmesi gerekir. Kendini geliştirmek için durmaksızın çalışmak, öğrenmek ve hedefe odaklanmak gerekir. Sadece hedef iş konusunda değil, ekip kurmak, muhasebe, hukuk, sözleşmeler, çalışan hakları, teknoloji, yazılımlar gibi bir çok alanda bilgi sahibi olmadan girişimcilikte başarı ve sürdürülebilirlik mümkün değildir” dedi

Ağırbaş konuşmasının devamında girişimcilik kavramının algılanmasına dikkat çekerek “İlk düşünen değil ilk yapan başarılıdır” diyerek Sakarya Genç Girişimciler Kurulu ve İcra komitesinin görevleri hakkında genç girişimciler meclisine bilgi verdi. Murat Ağırbaş ayrıca hem meclisi aktif bir şekilde çalışır hale getirmek hem de aidiyet duygusunun artmasını sağlamak amacıyla güçlü bir network ağı kuracaklarını ifade etti.

Ağırbaş'ın sunumunun ardından Meclis Toplantısının konuğu Teknokent Müdür Yardımcısı Tunahan Kırktepeli, Girişimcilik Ekosistemi ve Teknokentlerin yeri Konulu bir sunum gerçekleştirerek dünyada ve ülkemizde girişimciliğin gelişim süreçleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'de girişimcilik oranının %5-6 civarında olduğunu belirterek bu oranının %10'larda olması gerektiğinin altını çizen Kırktepeli, dünyadaki girişimcilik örneklerine de değindi. Girişimciliğin bilgi, yetkinlik ve duruş temeline dayalı olarak geliştirilebilir öğretilebilir bir kavram olduğunu belirterek bu konuda üniversitelerin büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Kırktepeli girişimcinin Pazar araştırması, muhasebe, insan kaynakları. Fonksiyonel alan bilgilerine sahip olması, iletişim becerileri, güven oluşturma, başkalarını motive etme, liderlik özelliklerine haiz olması gerekirken cesaret, özgüven, etik anlayış, azmin de olması gerektiğini vurguladı.

Sakarya Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Ümit Şilfeler  2013 faaliyetleri hakkında,  bilgi vererek 2013 yılının değerlendirmesini yaptı. İcra Komitesi üyesi Burak Kan ise 2014 yılında yapılması planlanan çalışmaları anlatarak meclis üyelerinden gelecek önerilere göre faaliyet ve çalışmaların çeşitlendirilebileceğini belirtti.

Sakarya Genç Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Mücahiddin Şentürk ise Genç Girişimciler Meclisi kapsamında kurulması planlanan komisyonlar hakkında açıklamada bulunarak söz konusu komisyonlara meclis üyelerinin katılımının çalışmaları daha verimli kılacağını ifade etti.

  Girişimci fikri olanlara destek için kapılarının her zaman açık olduğunu belirten SATSO girişimciler kurulu üyeleri toplantı  sonun da dilek ve temennilerini dile getirdiler
Haber Tarihi : 19/2/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::