Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilimiz ihracatını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Sakarya İhracatını geliştirme Projesi kapsamında Etiyopya, Karadağ, Polonya ve Kanada ülkelerinden temsilciler ilimizdeki firmalarla ürün pazarlanmasına yönelik görüşmeler yapmak üzere ilimize geldi.

Söz konusu 4 ülkeden makine ve metal sektöründe faaliyet gösteren firma yetkililerinin katıldığı yaklaşık 40 kişilik heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ilimizdeki ilgili sektörlerde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Alım Heyeti öncelikle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen tanışma Etiyopyalı iş adamları, Etiyopya Sektörel Ticaret Odası yetkilileri, Karadağ Bölgesi sektör temsilcileri, Polonya İş Heyeti ve Kanadalı sektör temsilcileri, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu iştirak etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş tarafından ağırlanan heyet, tanışma toplantısında sektörleri ve ziyaretten beklentileri ile ilgili bilgi verdiler.

Heyete hitaben bir konuşma yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş şunları dile getirdi:

“Uluslararası platformda diğer ülkeler tarafından duruşumuzun olumlu algılamasında en önemli etkenlerden biri iş dünyamızın gösterdiği çaba ve karşılığındaki başarıdır. Biz, artık dünya ülkelerinin ciddi rakibi olan ülkelerdeniz. 2013 yılı içerisinde global anlamda görülen ekonomideki yavaş ilerlemeye rağmen ülkemizin üretim ve ihracat rakamları bizleri onurlandırıyor.

İlimizin ihracatçı iller sıralamasında ilk 10 arasında yer aldığı bilinmekle beraber, hedefimiz ilk 5 il arasına girmektir. Bu hedefimize ulaşmak için, ihracat potansiyelimizi ve ihracatçı firma sayımızı artırmak amacıyla, Odamız tarafından birçok proje geliştirildi. Projelerimizin bir amacı da ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılmasıdır. Üyelerimizin uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması ile uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırılması çalışmaları artarak sürecektir.

 Sakarya;  otomotiv, makine, tekstil, gıda, turizm, tarım, inşaat, orman ürünleri, mobilya, metal, elektrik, plastik-kauçuk, mühendislik hizmetleri ve mermer gibi bir çok farklı sektörde faaliyet gösteren 300'e yakın firmanın 150 ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye'nin ihracat hedefine olan katkılarını her geçen yıl artırarak sürdürüyor

Dış pazarlardaki ekonomik gelişmeleri ve fırsatları takip ederek ihracatçılarımıza potansiyel sektörlerde pazara giriş bilgileri sunmak amacıyla dış ticaret bölümümüzce başlatılan bu alım heyeti programında sektörlerde ve bölgelerdeki yarım milyondan fazla üretim firmasının üretim & işletme çıkarlarını temsil eden Etiyopya'daki en büyük sanayi birliği olan Etiyopya Sektörel Şirketler Odası, Karadağ bölgesi, Polonya ve Kanada'dan heyetleri ağırlamaktayız.

Tüm katılımcı ülkeler ve ilimiz ürün, hizmet, yatırım ve bilgi alanlarında güçlü ve büyüyen ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak işbirliğinin temeli olmasını dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş, Alım Heyet temsilcilerinin Sakarya'nın sosyo ekonomik durumu, sektörleri ve yatırım avantajları hakkındaki sorularını yanıtladı.

Söz konusu toplantının ardından heyet 3 gün süre ile Sakarya'daki makine metal sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmaları ziyarete devam edecekler.

 

Haber Tarihi : 19/2/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::