Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından geçtiğimiz gün açıklanan rakamlara göre en fazla ihracat yapan ilk 10 ilimiz arasında, ihracat artışında lider yine Sakarya oldu. Sakarya'nın ihracatı, şubat ayında 235 milyon847 bin dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82,50 arttı.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüze 82,50 artış

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul  “Odamızın 90. Yılını kutlamanın gururunu yaşadığımız bugünlerde gelen ihracat haberi bu mutluluğumuzu taçlandırdı. Şubat 2014 Sakarya ihracatı 235. Milyon 847bin dolar olarak gerçekleşirken ocak ayı ihracatına göre %7,30, 2013 Şubat ayı ihracatına göre de yüzde 82,50 artış gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını en fazla artıran ilk 10 il arasında Sakarya yine liderliğini sürdürüyor. Geçen yıl ihracatçı iller sıralamasında 12. sırada yer alan Sakarya bu yıl yüzde 82,50'lik artışla 9'uncu sıraya yükseldi. Bu gurur tablosunda emeği geçen herkesi ve tüm firmalarımızı tebrik ediyorum.  

Sakarya, Toplam 19 Sektörde 95 Ülkeye İhracat Yaptı

İhracat yapılan sektörler ve ülkeler ile ilgili de değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ilimizden ihracat yapılan ülkelere baktığımızda Şubat ayında da ilk sırada 28 milyon 822 bin Rusya yer alırken Rusya'yı 23 milyon 522 bin ile İsrail, 18 milyon 955 bin ile Birleşik Krallık,  18 milyon 416 bin ile Almanya, 16 milyon 454 bin dolar ile Belçika takip etti. İlimizden Şubat ayında 95 ülkeye ihracat yapıldı

Ayrıca, Şubat ayında ilimiz toplam 19 sektörde ihracat yaptı. Bunların en başında 197 milyon 680 bin ile taşıt araçları ve yan sanayi başı çekerken, kimyevi maddeler ve mamulleri ikinci sırada yer aldı. Bununla birlikte demir ve demir dışı metaller, makine ve aksamları, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri de ilk 5 sektör arasında yer alıyor.

İnanç ve Çaba Başarının Temelidir

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan iş dünyası ve sanayicilerimizin emeği büyük bu başarı tablosuna katkı sağlamak ve ivmeyi artırmak için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki; İnanç ve çaba başarının temelidir. Bu inançla, firmalarımızın dış ticaret konusunda yeterli tecrübeye sahip olmaları için çalışmalar yapıyor, projelerimizle ihracatçılarımızı destekliyoruz. Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi ile üyelerimizin elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme fırsatı sunuyor,  bir ticaret portalı kurarak e-ticaretin geliştirilmesini ve yeni ticaret bağları kurulmasını sağlıyoruz.  

Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sorunların, sıkıntıların aşılacağına dair inancımızı koruyacak, istikrarla büyüyen ve gelişen bir Türkiye'nin benimsediği 100. Yıl vizyonu çerçevesinde belirlediği hedefleri gerçekleştirme kararlılığıyla, barış, huzur ve refahın, daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olması için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Haber Tarihi : 3/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::