Modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında kadının yeri ve önemi büyüktür. Aile kurumunun da mihenk taşı olan kadınlarımızın toplumsal hayatımızdaki etkinliği hala istenen seviyelere gelememiştir.  Kadınlarımız sadece Türk toplumunda değil tüm insanlık tarihi boyunca hemen her alanda yüklendikleri görevlerle de yaşamın vazgeçilmez kaynağı olmuşlardır.

Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin üzerinden onca yıl geçmişken hala kadınların seçme ve seçilme hakkının verilmediği ülkeler var. Bu doğrultuda kadınlara bu hakkı tanıyan ilk ülkelerden biri olarak ülkemizin diğer birçok ülkeden bu konuda önde olmalı ve iş dünyasının yönetim kadrolarında daha fazla kadın rol modellerin bulunması gerekmektedir. Kadınlarımız bu rol modellerden cesaret alarak girişimci olabilir, iş yaşamında ve karar süreçlerinde daha aktif  yer alabilirler.

Biz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak amacıyla ilimizde gerçekleştirilen her türlü kadın çalışmalarının destekçisiyiz. Etik kurallar çerçevesinde, kadınlarımızın, bölgesel, ulusal ve evrensel olarak sosyal, siyasal, ekonomik ve de kültürel alanlarda çalışmalarına da katkıda bulunmak amacındayız.

Kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi, insan ayrımcılığının giderilmesi ve iş yaşamında kadının hak ettiği yerlere gelebilmesi amacıyla ulusal ve uluslar arası her türlü platformda ülkemizin ön sıralarda yer almasını istiyoruz.

Kadınlarımızın, küresel bir dünya düzeninde erkeklerle aynı saflarda yer alarak gerek kültürel gerekse iş yaşamında karşılaştığı zorlukların pozitif ayrımcılıkla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki toplumların yegane kaynağı kadınlarımızdır. Sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplumlar ancak ve ancak kendine güvenen, yılmayan, engellenmeyen, özgür düşünceli, yaratıcı, adaletli kadınların omuzlarında yükselecektir. Ayrıca olmazsa olmazımız kadınlarımız, demokrasilerin de vazgeçilmezidir. Kadınsız demokrasi olmayacağına inanıyor, demokrasimizin gelişimi açısından kadınlarımızın sorunlarının sadece 8 Mart'larda değil her zaman tartışılıp çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Bu vesile ile hayatımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, öğreten, yetiştiren,  bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, tüm desteğimizle kadınlarımızın yanında olduğumuzu ifade eder, bu vesile ile şükranlarımı sunarım.

Haber Tarihi : 7/3/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::