Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Sakarya'nın Yıldızları Ödül töreni bu yıl farklı olarak 90. Yıl kutlamaları vesilesiyle büyük bir coşku içinde geçti.

Serdivan Spor Salonu'nda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas yanı sıra ilçe belediye başkanları, çevre odaların ticaret ve sanayi odası başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, SATSO Tabii Meclis Üyeleri, Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende,  Kurumlar Vergisi Kategorisi, Gelir Vergisi Kategorisi, İhracat Kategorisi, Özel Ödül Kategorisi olarak 4 kategoride 16 ödül verildi.

Törende Kurumlar Vergisi Kategorisinde SEDAŞ Dağıtım Varlıkları Müdürü Enver Aka'ya, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Odabaş'a,  Agdaş Adapazarı Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Kenan Demir'e ödüllerini Sakarya Valisi Mustafa Büyük takdim etti.

İhracat Kategorisinde ise Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Finans ve İdari İşler Grubu Direktör Vekili Tamer Beksan'a, Toyota Motor Europe Adapazarı Şubesi Genel Müdürü Sebutay Göksu'ya, Kaessbohrer Treyler Üretim San. Ve Tic. A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu'na ve Gizem Frit Pazarlama Ve Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü M. Tolga Ballık'a ödüllerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu takdim etti.

Gelir Vergisi Kategorisinde ise Bilge İnşaat Şirket Yetkilisi Turhan Sarı'ya, AsÇelik İnşaat Yetlisi Ali Çelik'e, Seçkin Hotel Müdürü Şenol çırpan'a ödülünü Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp Takdim etti.

Törende Özel Ödül Kategorisinde İlimizde Kurumlar arası Diyalogve İşbirliğinin Gelişmesine Yaptığı Değerli katkılardan dolayı Sakarya Valisi Mustafa Büyük'e Ödülünü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, “Çözüm Odaklı ve Katılımcı Yönetim Anlayışı İle Şehrimizin Dünya Şehirleri Arasında Yer Alması İçin Yaptığı Değerli Katkılardan Dolayı” Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na ödülünü Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz takdim etti.

“Üniversite ve Sanayi İşbirliğinin Gelişmesine Yaptığı Değerli Katkılardan Dolayı” SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a Ödülünü Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “İş Sağlığı ve İş Güvenliği Alanında Uyguladığı Tedbirler Neticesinde Sağladığı Üstün Başarılardan Dolayı” Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adına Kenji Hirota'ya Ödülünü Türk İş Eski Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç takdim etti.

“2010-2012 yılları arasında Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 4. Şirketi Olması Nedeniyle” Sakarya Vagon Sanayii A. Ş. Adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Can'a ödülünü, Türkiye Fırıncılar Odası Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve son olarak “Yılın İnovatif KOBİ Ödülünü Alması Nedeniyle” Kromel Makine adına Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çalışkan'a ödülünü Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Başkanı Yüksel Tavşan takdim etti.

Ödül Törenine katılan ve ödül alan firma yetkilileri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen ödüller için teşekkürlerini sunarak iş dünyası olarak Sakarya'nın gelişimine katkı sağlamak katma değerini artırmak amacıyla yaptıkları çalışmalar ve gayretlerin devam edeceğini ifade ederek bu tür motive edici faaliyetlerin olumlu yansımalarına değindiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise “Ekonomiyi sırtlayan ve yaşanan gelişmelerden ilk olarak ve en ağır şekilde etkilenen iş dünyamızın gelişmesine katkı sağlamak hedefi ile gayretlerimiz sürecek. Şehrimize ve ülkemize olumlu katkı sağlayacak yerli ve yabancı tüm yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğiz. Yüksek kalite tarım ürünleri üretimi için uygun toprak ve iklim çeşitliliğine sahip, alternatif turizm bölgelerini geliştirme yolunda hızla ilerleyen bir şehirde yaşıyoruz.

Biz, stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark oluşturan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada marka şehir olan bir Sakarya hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 4/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::