SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Toplumsal hayatta önemli roller üstlenen, ürettikleri artı değer ile ülkemizin gelişip güçlenmesine büyük katkı sağlayan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bugün bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımız gurur kaynağımızdır." dedi.

 Kösemusul; “Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın haklarının tanınması ve korunması yönünde uluslararası seviyede adımlar atılmakta,  ancak dünya genelinde elde edilen ilerlemelere rağmen hala birçok sorun çözüm beklemektedir.

Osmanlı'nın son dönemi başlayan ve Büyük Atatürk'ün öncülüğünde Cumhuriyet döneminde sağlanan ilerlemelerle kadın hakları konusunda adeta bir sıçrama yaşanmıştır. Yapılan köklü reformlar, toplumsal yapıyı yeniden şekillendirirken, Türk kadınının sosyal statüsünün güçlendirilmesini ve temel haklarına kavuşturulmasını mümkün kılmıştır. Son yıllarda da aynı anlayış çerçevesinde gerçekleştirilen düzenlemelerle kadın hakları ve kadınların durumu ile ilgili olarak eğitim, sağlık, çalışma hayatı, siyaset gibi hayatın temel alanlarında ciddi iyileşmeler sağlanmıştır.

 Ancak kadınların siyasal katılım ve işgücü alanları başta olmak üzere desteklenmesi gerektiğini kabul etmek durumundayız. Modern, demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonomi olmak için kadınların hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanmaları ve sorunlarının çözülmesi ihmal edilmemesi gereken bir sorumluluktur. SATSO olarak Sakaryalı girişimci kadınlarımızı bilgilendirici, desteklerle buluşturan çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 Ayrımcılık, kadına yönelik şiddet ve hak ihlalleri gibi sorunların önüne geçilmesi, her şeyden önce önyargıların kırılarak, ihtiyacımız olan zihniyet değişiminin gerçekleştirilmesine bağlıdır. Bu zihniyet değişiminin başarılabilmesi, gerçekliğe dönüşmesi; devletin kararlılığı ve tedbirleri alması yanında, toplumun tüm kesimlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve kadın-erkek tüm bireylerin duyarlılık göstermesiyle mümkün olacaktır."

 

Haber Tarihi : 7/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::