Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Müsteşarı Michal Mierzwa, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (SATSO) ziyaret etti.

Mierzwa, SATSO'da yönetim kurulu üyeleri, makine, otomotiv yan sanayi ve tarım makineleri sektöründen 12 firmanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye ile ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Mierzwa, Polonya'nın Avrupa'da gelişme seyri gösteren ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

Ülkesi hakkında slayt eşliğinde çeşitli bilgiler veren Mierzwa, ülkesinin Almanya ve Fransa'nın büyüme hızının önüne geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

''Ülkemiz Avrupa'da dış pazarlara açık bir ülkedir. Polonya, Avrupa'nın en büyük yüzölçümüne sahip ülkelerinden birisidir. Türkiye'nin gayri safi milli hasılası ile ülkemizin durumu benzerlik göstermektedir. İki ülke arasında ihracat malları arasındaki dağılımda da çeşitli benzerlikler var. Teknoloji ve kalite konusunda Türkiye dünya ile rekabet edebilecek bir durumdadır. Çin, ihracat konusunda günden güne daha fazla artış göstermektedir ve dünya ülkeleri için ciddi bir güç haline gelmiştir. Polonya'nın AB üyesi olması büyük bir teşviktir zaten. Polonya Çin pazarı ile yavaş ve istikrarlı bir şekilde rekabet ediyor. Bu durum Türkiye için de olabilir.''

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacminin geliştirilmesin için iki ülke halkının birbirlerini daha yakından tanımaları gerektiğini belirterek, ''Karşılıklı farkındalık yaratmamız gerekiyor. Bu adımlar arasında iki ülke arasında karşılıklı öğrenci değişimi yer alabilir. Öğrenci değişimi farkındalık yaratılması açısından ilk adım olabilir. Yatırımcıların karşılıklı olarak yatırım yapabilmeleri için öncelikle firmaların birbirlerini tanımaları gerekiyor, iki ülke firmalarının ortak bir platformda yatırım alanları doğrultusunda görüşme imkanlarının sağlanabilmesi için oldukça verimli olacaktır '' dedi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı bilgi alışverişi iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 9/3/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::