Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyeti ağırladı.

Otomotiv İhtisas OSB'ye Talip Var

Ferizli - Seyifler Bölgesinde 4500 dönüm alanda yer tespiti yapılarak kurulma çalışmalarının devam ettiği Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne katılma talebi ile gelen heyet Sakarya'nın otomotiv sektöründe gelişen gücünün farkında olduklarını dile getirdi.

Otomotiv İhtisas OSB'de yer almak istiyoruz çünkü…

TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde dağınık şekilde faaliyet gösteren ve otomotiv sektöründe parça üreten 210 üyesinden 59'unun, üretim, teknolojik gelişme, ihracat yönünden yapılaşma zorunluluğu gibi sorunlarının çözümünü sağlamak üzere Gebze'de “Otomotiv Yan Sanayi Organize Sanayi Bölgesi”ni kurduklarını belirterek söz konusu OSB'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çiftçi, “Sakarya artık önemli bir otomotiv üssü haline geldi. Önceki süreçlerde Bursa ve Kocaeli iken bugün Sakarya'da önemini ispat etmiş bir il olarak ön sırada yer alıyor. Bu bağlamda Gebze ile otomotiv konusunda istekleri ve yönleri çakışıyor. Ancak Gebze alan ve kapasite açısından doldu. BU bağlamda Sakarya'da kurulacak Otomotiv İhtisas OSB çalışmalarında bizler de yer almak ve otomotiv sektörü ile ilgili çalışmalarımızı Sakarya merkezli olarak devam ettirmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Sakarya'nın otomotiv anlamında stratejik bir bölge olduğunu dile getiren Çiftçi bu potansiyelin pozitif yönlü değerlendirilmesi ve ulusal ve uluslar arası bir üs olması yolunda çalışmalar çerçevesinde büyük bir adım olacağına inandıkları Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcı olarak Müteşebbis Heyetinde yer almak istediklerini belirtti.

TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi Gebze'nin sektördeki yatırım ihtiyacına cevap veremez noktaya gelmesi sebebi ile lojistik, altyapı ve toplumsal bilinç olarak en uygun alternatif bölgenin Sakarya olması bölgeyi tercih etmelerinde etken olduğunu ifade etti.

Otomotivde Cazibe Merkezi Olacağız

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise “Otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakarya'da olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni oluşturma yolunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi sanayinin kalbinin attığı şehirler yeni yatırımlar için cazibesini yitirdi. Sakarya, İstanbul-Ankara arasında kalmış, Karasu limanının tamamlanması halinde liman ile bağlantılı demiryolu ağı ile her türlü ulaşımın rahatça yapılabileceği bir şehir. Bu özellikleri ile Sakarya yatırımcılar için cazibe merkezi.” diye konuştu.

“TAYSAD Otomotiv Sanayicilerine Ev sahipliğine hazırız”

Kösemusul ayrıca otomotiv sektörü ve Türk iş dünyasının global çerçevedeki önemine değinerek “Büyüyen Türkiye'nin çarklarıyız” dedi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuşmasının devamında Türkiye'nin geleceğe dair orta ve uzun vadeli hedefleri var. Bu hedeflere ulaşırken mevcut üretim dört katına çıkması gerekiyor, yetişmiş insan gücü ve lojistik merkeze ihtiyaç var. Hedeflere ilerlerken Sakarya otomotivde ihtiyaçlara cevap verecek noktaya gelmiştir.

Bu itibarla kuracağımız Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile hem otomotiv ana sanayi hem de tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Sakarya'nın otomotiv konusundaki başarılı hikayesi, işçilikteki el yatkınlığı ve olumlu algısı Sakarya'yı Detroit modeli bir üs haline getirecek. Bu anlamda TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) gibi otomotiv sektörünün erbabı olarak nitelendirebileceğimiz bir grubun yatırım ortaklığına tüm memnuniyetimizle ev sahipliği yapmaya hazırız. Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya'dır” dedi.

Çevre Önceliğimizdir

Kösemusul SATSO olarak çevre dostu yatırımlara öncelik verdiklerini belirterek disiplinli sanayileşme anlamında kümelenmenin çok önemli olduğunu ve tarımdışı alanlarda bu çalışmaları yaptıklarını da vurguladı.

 


Haber Tarihi : 19/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::