Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Ali Harbi beraberindeki öğretmenlerle birlikte Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ettiler.

Çoğunluğu tekstil sektöründe iştigal eden 24. Meslek Komitesi Başkanı Şerafettin Keskin ve Komite üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette Kız Meslek Lisesi'nin tekstil ve diğer sektörlere yönelik kalifiye eleman yetiştirmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Kız meslek Lisesi atölyelerin günümüzde gelişen firmaların ihtiyaçlarına karşılık verecek nitelikte olmadığını ifade eden okul yetkilileri özellikle ilimizde faaliyet gösteren tekstil firmalarının tercih edebileceği nitelikte nitelikli eleman yetiştirmek istediklerini ancak gerek staj gerek sektörle ilgili teknolojiyi yakından görmeleri açısından hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladılar.

Yetkililer konu ile ilgili olarak “Okul bünyesindeki tekstil ile ilgili atölyeler minimum ölçekli. Öğrencilerimizi kalifiye eleman olarak yetiştirmek istiyoruz. Firmaların ihtiyaçlarına göre öğrenci eğitmek istiyoruz. Bu konuda üniversite sanayi işbirliği modelinde olduğu gibi kız meslek lisesi öğrencilerinin mesleki tecrübe kazanmalarına yönelik kalıcı çözümlere ihtiyacımız var” diye konuştular.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, özellikle tekstil sektörünün yenilikçi bakış açıları ve geniş hayalgücü olan tasarımcı ve tekstilcilere ihtiyaç duyduğunu belirterek kız meslek lisesi tekstil bölümü ve ilimizdeki tekstil firmalarının aynı doğrultuda ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.

İlimizde tekstil sektörünün çok ilerlediğini belirten Kösemusul artan kapasiteye karşılık verecek istihdamın da yetiştirilmesi için öğrencilerin doğru ve ihtiyaca yönelik eğitilmesi gerektiğini ifade ederek tekstil sektöründe uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

Kösemusul ayrıca, “Sadece tekstil sektörü açısından değil mesleki anlamda her sektör için Sakarya'nın gençlerini ilimize hizmet vermeleri açısından eğitilmesi için üzerimize düşeni yapmak isteriz” diyerek liseden mezun olan öğrencilerin bölümlerinin meslek yüksekokulunda da karşılığı olması gerektiğini ifade etti.

Ziyarette gerek üniversite gerek sektör temsilcileri ile konunun detaylı bir şekilde görüşülerek kız meslek lisesi ve sektör arasındaki işbirliği ve iletişimin güçlendirilmesine yönelik çalışma yapılması için görüş birliğine varıldı

Haber Tarihi : 21/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::