Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası  (SATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Sakarya Makine İmalatçıları Birliği  (SAMİB)Başkanı Metin Kar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek bir istişare toplantısı düzenledi.

Mevcut Sektörel durum ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda özellikle kurulma çalışmaları devam eden Sakarya Makine İmalatçıları Organize Sanayi Bölgesi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

SAMİB OSB ile ilgili gelinen son durum hakkında bilgi veren SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar “ Türkiye'nin makine üssü olma yolunda sağlam adımlar atıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi de bunlardan biri. Önce sektör temsilcileri olarak dernekleşme çalışmalarımız ardından markalaşma yolunda OSB çalışmalarımız ilimizin bu sektörde de önde olmasına vesile olacaktır diye düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızın her aşamasında SATSO'nun desteği ve varlığı bizleri memnun ediyor. İşbirliğimizin devamı ve OSB'nin kurulma aşamalarındaki bürokratik adımlar konusunda SATSO'nun müdahalesi sürecimizi kısaltacaktır. Kar konuşmasında ayrıca“Amacımız söz konusu Organize Sanayi Bölgesi'nde ileri teknoloji üreten firmaları bölgemize çekmek ve nihai ürün üretir hale getirmektir.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise kümelenme konusunun önemine değinerek Düzenli bir sanayileşmenin en güzel göstergesi olan kümelenme ve ihtisas OSB'lerin önemi ve gerekliliği gün geçtikçe artıyor. SAMİB hem sektörel birlik anlamında hem de kümelenme konusunda Sakarya'nın adını üstlere çıkaracak önemli bir girişimdir. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve attığımız kararlı adımlar sonucunda gelen başarı bizleri memnun etmektedir” dedi.

Çalışmaların hız kazanması için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Kösemusul SAMİB'in Türkiye genelinde de model olabilecek önemli bir kümelenme örneği gösterdiğini ifade etti.

Toplantı sektörel değerlendirmelerin ardından sona erdi

 

 

Haber Tarihi : 24/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::