Girişimci adayları için, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında 2014 yılı için 500 kişiye yönelik Girişimcilik eğitimi programı düzenlenmesi hususunda protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, kendi işini kurmak isteyen ve girişimcilik eğitimlerine katılan girişimci adaylarına yönelik, ücretsiz eğitim imkânı sağlanacak. Düzenlenecek eğitimler ile adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları hedeflenmektedir. Girişimcilik eğitimlerine katılan adaylara eğitim sonunda katılımcı belgesi verilmesi ve KOSGEB'in yeni girişimci desteğinden yararlandırılması planlanıyor.

Söz konusu Protokol İmza Töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul İŞ-KUR'la gerçekleştirilen protokolün hayırlı olması dileğinde bulunarak ilimize daha fazla girişimci yetiştirme ve istihdamı artırma amacında olduklarını belirtti.

Kösemusul konuşmasının devamında İŞKUR ile imzaladıkları protokole bağlı olarak, 25'er kişilik 20 gruptan oluşması planlanan ve toplamda 500 girişimci adayının faydalanacağı eğitim programlarının, yılsonuna kadar her ay düzenli olarak sürdürüleceğini ifade etti. Eğitim programının her grup için günde 7 saat üzerinden toplam 70 saat ve 10 iş günü süreceğini dile getiren Kösemusul, adayların eğitim programının ardından KOSGEB'e başvurarak, 30 bin TL'ye kadar hibe desteği, 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı elde edebileceklerini de hatırlattı

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise, 2014 yılında önceki yıllardan farklı olarak, daha fazla girişimci adayına eğitim vermeyi planlandığını ve bu amaçla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte 500 kişilik Girişimcilik eğitim protokolüne imza attıklarını ifade etti.

 Eğitimin amacının, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Kaya, İŞKUR'un diğer kurs programlarında olduğu gibi bu eğitimlerde de katılımcılara günlük 20 TL kursiyer ücreti ödeyeceklerini ve 20 Nisan 2014'te başlayacak ilk grup için girişimci adaylarının İŞKUR'a müracaatlarını beklediklerini belirtti.

Kaya son olarak, ortak çalışma ve yeni girişimci adaylarına verdikleri destek için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a teşekkürlerini iletti.

.

Haber Tarihi : 25/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::