Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 21.Meslek Grubu ve 28.Meslek Grubunun talebi ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile işbirliğinde “Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı'nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi” semineri düzenlendi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılan “Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı'nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi Semineri” TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep ALP,  Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Adem Güngör, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu,  İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya,   Ticaret Borsa Başkanı Cevdet Mete, Kocaeli SMMMO Başkanı Ender Şenol,  SATSO Meclis ve meslek grubu üyeleri ve muhasebeciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve getirdiği sorumluluklar konusunda üyelerin bilgilendirilmesinin önemine değinerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin ihtiyaç duydukları her konuda donanımlarını artırmak adına çalışmalar düzenlediklerini ifade etti.

Öztürk konuşmasında “Yeni Türk Ticaret Kanunu, globalleşen dünyanın bir parçası olarak Türkiye'nin yaşadığı ekonomik ve ticari gelişmelerin sisteme entegresidir… yeni düzenlemeler ve çözümler içeren hükümler söz konusu yasada vücut bulmuştur. SATSO olarak yeni yasanın sorunları gidermede önemli bir adım olmasını temenni eder, herhangi bir sorunuz olursa sizi aydınlatabilmek adına elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez konuşmasında meslek mensupları olarak yoğun bir dönemden geçtiklerini belirterek tüm işadamları, tacir ve tüccarların gelişen dünya şartlarında arışın gerisinde kalmamak için özellikle mali konulardaki yeni uygulamaları takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Mesleki donanımın tamamlanması için eğitim ve yetkinlik kazanmak gerektiğinin de altını çizen Sönmez TÜRMOB'un tarihçesi ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi. “Türkiye'nin en genç odasıyız diyen Ülkü Sönmez, 24 yıllık mazisi olan bir oda olarak devletin bilanço ve gelir tablolarının temelini oluşturduklarını ifade etti.

  Ardından kürsüye gelen TÜRMOB Denetim Kurulu Başkanı Nazım Anıl ise envanter ve değerleme konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirirken Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığı'nda Güncel Vergi Uygulamaları Dönem Sonu İşlemleri ve Kurumlar Vergisi hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. Seminer soru cevaplı bölüme geçilmesiyle sona erdi.

 

Haber Tarihi : 2/4/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::