Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve beraberindeki heyet; TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal'ı ziyaret ederek Sakarya'nın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan fabrikada ‘Milli Tren Projesi' kapsamında üretimi gerçekleştirilecek Elektrikli Tren Seti (EMU) ve Dizel Tren Seti (DMU) nin çalışmaları hakkında ön bilgi aldı.

 Sakarya'da yerli tren setlerinin imalinin kendilerini heyecanlandırdığını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, teknolojik anlamda gelişmeler yaşayan TÜVASAŞ'ın geçmişte olduğu gibi gelecekte de Sakarya'daki önemini koruyacağını ve raylı taşıtlar konusunda yeni gelişmeleri ihtiva eden çalışmaları şevkle izlediklerini belirtti.

Yeni alınan ihalelerin fabrikanın geleceği açısından önemine değinilen görüşmede,  Türkiye'de ilk imal edilecek dizel tren setin kamuoyunda da heyecan yarattığı üzerinde duruldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Genel Müdür Erol İnal, Fabrikayı yönetim kuruluna da gezdirerek ‘Milli Tren Projesi' kapsamında TÜVASAŞ'ta üretimi gerçekleştirilecek Elektrikli Tren Seti (EMU) ve Dizel Tren Seti (DMU) çalışmalarını aktarabileceğini belirtti.  Başkan Kösemusul “SATSO yönetim kurulu ile ziyarette bulunacağız. Kendi tren setlerimizi, kendi yüksek vagonumuzu üretmek için büyük heyecanla çalışan mühendis ve işçilerimiz yöneticileriyle birlikte adını demiryolu tarihine altın harflerle yazdıracak. Destek olabileceğimiz hangi konu varsa hazırız” dedi.

 

Haber Tarihi : 3/4/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::