Bir dizi temaslarda bulunmak üzere şehrimize gelen Belarus (Beyaz Rusya)Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnik, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u makamında ziyaret etti.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Belarus ile ülkemizin dolayısıyla da ilimizin ticari ilişkilerini geliştirmesini istediklerini ve karşılıklı işbirliğine hazır olduklarını belirtti. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişebilmesinin ön koşulunun ülke insanları arasında iyi ilişkiler kurmak  olduğunu ve  bu ziyaretin de bu ikili işbirliğinin ilk adımı olduğunu dile getirdi.

Sakaryalı sanayici ve iş adamlarımız ile birlikte Belarus'a bir ziyaret programı düzenleyebileceklerini belirten Altuğ ayrıca, karşılıklı ticaret yapabilmek için tüccarların bölgeyi incelemesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Üniversiteler kapsamında öğrenci değişimi uygulaması yapılabileceğini ve bu çalışmanın ikili ülke arasındaki ilişkileri geliştirilmesinde çok önemli bir adım olacağını belirterek sadece ticari değil kültürel paylaşımında çok verimli olacağına inandıklarını dile getirdi.

Belarus (Beyaz Rusya)Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnik, Türkiye'nin Belarus'un  bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerin başında geldiğine dikkat çekerek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini istediklerini ve bu doğrultuda ziyaretlerde bulunduklarını dile getirdi.  Kolesnik ayrıca iki ülke arasında ticareti geliştirmek amacıyla ülkenin bağımsızlığını ilan edişinin ardından 23 anlaşma imzaladıklarını ve bu anlaşmaların karşılıklı yatırım garantisi ve güvenirliğini sağladığına da dikkat çekti.

Valery Kolesnik, sadece ticari ilişkilerin gelişmesini değil ikili ilişkiler ve işbirliğinin de gelişmesini kültürel paylaşımların artmasını da istediklerini dile getirdi. Kolesnik, Belarus ve Sakarya'nın sanayi üretimi yapısındaki benzerliklere de değinerek otomotiv üretimi, otomotiv yan sanayi, plastik sanayi gibi sektörlerde iki bölgenin de benzerlik gösterdiğini ve iyi durumda olduklarını, iki ülkenin bu konularda işbirliği çalışmalarında bulunabileceğini ifade etti. Ayrıca Belarus'ta 30 Türk işletmesinin mevcut olduğunu belirten Valery Kolesnik bu durumun Türkiye ile ilişkilerinin geliştirilmesine çok önem verdiklerinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

Büyükelçi ayrıca ülkede yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara devlet teşviklerinin de olduğu konusuna değinerek vergi muafiyeti, fiyat indirimi ve şirket kurulumunda en az bürokrasi uygulamasının önemli teşvikler arasında yer aldığını belirtti.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 11/3/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::