2. Kadın Girişimciliğini Özendirme Sertifika Programı Başlıyor

Sanayi Odası girişimcilik kültürünü ve farkındalığını artırmak anlamında projelerine devam ediyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıllarda ilki gerçekleştirilen Kadın Girişimciliğini Özendirme Proje'sinin ikincisi için Kadın Girişimciler Kurulu çalışmasıyla SATSO ve Sakarya Üniversitesi arasında protokol imzalandı. 

Kadın Girişimciliğini Özendirme Projesi, Sakarya Üniversitesi'ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesinin lisans programlarında öğrenim gören kız öğrencilerin Sakarya Üniversitesi'nde alacakları girişimcilik eğitimi ile başlayacak.

Teorik eğitimin ardından öğrencilerin, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu meclisine üye işyerlerinden alacakları danışmanlığı da içeren sertifika programı uygulanacak. Projenin eğitim safhası toplam dört hafta olmak üzere işyerlerinde birebir uygulamayı öğrenecekleri mentörlük süresi ise bir yarıyıl olarak belirlendi.

Söz konusu protokol ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kuruluna Üye olan işyerleri, planlanan tarihlerde her dönem için yapılan protokolde belirtilen sayı kadar öğrenciye mentörlük kontenjanı tahsis edecek.

Sakarya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve İcra Komitesi Üyeleri ve proje kapsamındaki akademisyenler iştirak etti.

Protokol töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Üniversitesi ve SATSO ortaklığında üniversite sanayi işbirliğine rol model olacak ciddi çalışmalara imza attıklarını belirterek ikincisi gerçekleştirilen ‘Kadın Girişimciliğini Özendirme Projesi'nin de Türkiye'ye örnek teşkil eden özel bir çalışma olduğunu ifade etti.  

Kösemusul, konuşmasının devamında özellikle kız öğrencilerin çok erken dönemlerden itibaren girişimcilik bilinci ile yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak “İş dünyasına daha fazla kadın eli değmeli, kız öğrencilerimizin iş kurabilme cesareti ve güveni ile yetiştirilmeleri, girişimciliğe özendirilmeleri, iş hayatını doğru okuyarak yön çizebilmelerine kılavuzluk edecek bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  SATSO olarak benzer çalışmalarla farkındalık yaratmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. İş dünyasının danışmanlığını en güzel şekilde yerine getirerek üniversite ve sanayi arasındaki iletişimin güçlenmesine vesile olan Sakarya Üniversite ile de ilimiz ekonomisini ve katma değerini yükseltecek projelerimize devam etmekten memnuniyet duyacağız. İlimizin köklü ve sürdürülebilir çalışmalarla büyüyeceğine inanıyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise “Üniversitemizi sürekli dönüştürüyoruz. SATSO ile gerçekleştirdiğimiz projeler de bu dönüşüm için bir arayüzdür. Biz üniversitenin dışa kapalı olmasını istemiyor, bu duvarları yıkmak istiyoruz bu bağlamda öğrencilerimizin dünyaya açılacak şekilde bir vizyon çizmelerini sağlıyoruz. Sadece öğrenci yetiştirmek değil toplum sorunlarına da çözüm arayan bir gelişim hedefliyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. SATSO ile gerçekleştirilen söz konusu proje ve benzerleri bu anlamda bizleri heyecanlandırıyor. Protokolümüz hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ise kız öğrencilerin nasıl iyi bir nasıl iyi bir iş kurabileceklerine yol gösterici olacağına inandığımız ve ikinci etabını başlatacağımız projenin kız öğrencileri iş dünyasına hazırlamak, rol modellerle özendirmek, uygulamalarla cesaretlendirmek adına çok özel misyonları olması bizi mutlandırıyor. Protokolümüz hayırlı olsun” dedi.

Protokol imza töreninin ardından proje koordinatörlüğünü yürüten akademisyenler çalışmanın detayları hakkında bilgi verdi.

 

 

Haber Tarihi : 3/4/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::