Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker Başkanlığında gerçekleştirildi.

Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu, 1099 No'lu  Meclis  Oturumu'na  Ait  Tutanağın  Tasvibinin ardından Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu, Mart/2014   Ayı   Kat'i   Mizan   ve   Ekleri   ile Bütçe İzleme Raporu'nun Müzakeresi ve Tasdiki ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulu'nun aylık faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  şunları dile getirdi:

“TİM tarafından açıklanan Mart ayı ihracat rakamlarında şehrimiz gurur verici bir tablo çizdi. 9. sırada yer alan Sakarya'mız, en çok ihracat yapan ilk 10 il arasında, ihracat artışı ile yine zirvede. Yüzde 56,4 artışla, 25 sektörde toplam 100 ülkeye ihracat yaparak İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara gibi şehirlerimizi geride bıraktık.  İhracat yapılan ülkeler arasında ilk sırada 36 milyon$  ile Fransa yer alırken ardından 28 milyon $ İsrail, 26 milyon $ ile Rusya, 23 milyon $ ile Almanya, 19 milyon $ ile Belçika ilk beş ülke arasında yer alıyor.

Sakarya'mızın ihracat başarısında katkısı büyük olan Makine İmalatçıları Birliği'nin Genel Kurulu Odamızda gerçekleştirildi. Başkan Metin Kar ve yeni yönetim kurulunun yeni dönem çalışmalarına başarıyla devam edeceğine inanıyorum. Aktif çalışmayla SAMİB, daha çok teknoloji üreten, ihracat yapan bir birlik haline gelip, şehrimize, ülkemize faydalı olacaktır.

Ülkemizin başarısı, şehirlerimizin başarısı için toplumsal bütünlük, siyasi ve ekonomik istikrar şarttır. Şehrimiz iş dünyası olarak sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu her fırsatta ifade ediyorum. Üzerimize düşenden daha fazlasını yapmaya her zaman gayret edeceğiz. Hedeflerimiz büyük, yolumuz uzun. Dünyanın gelişen ülkesi Türkiye ve örnek pazarı Sakarya için çalışmalarını sürdüren iş dünyamıza çok teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz ay içerisinde sizlerle birlikte Diyarbakır'a giderek bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Diyarbakır ekonomisini, şehir yaşamını inceleme fırsatı bulduk. Katılım sağlayan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Daha evvel sıkıntılı olarak nitelendirdiğimiz bölgelerde çözüm süreci ile birlikte oluşan olumlu hava Diyarbakır'da çok kuvvetli hissediliyor. Diyarbakır iş dünyası, şahit olduğumuz azmiyle şehirde ve bölgede bahar rüzgârını estirmeye kararlı görünüyor. Bölgedeki barış havası her yerde. İnşallah Diyarbakır da Sakarya'mız gibi kardeşlik coğrafyası olarak nitelendirilen bir şehir hüviyetine kavuşacaktır.

İş dünyası olarak biz her zaman ortak yanlarımıza, ortak yönlerimize vurgu yapacak, kardeşlik ve barışın, sevgi ve saygının hâkim olması için çalışacağız. Ülkemiz ve şehirlerimiz için kaliteli demokrasi ve güçlü ekonomi istikametinde ilerlemeye devam edeceğiz. Diyarbakır ziyareti ile çözüm sürecine yapmış olduğumuz kalben katkının da rahatlığını yaşıyoruz. İnşallah bu süreç istikrarla devam edecek. Diyarbakır ziyareti gibi diğer şehirlerimize de benzer ziyaretler yapmayı arzuladığımızı da buradan ifade etmek istiyorum. 

TOBB Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nda (YOİKK), özel sektörün sorunlarını sektörel anlamda tespit etmek ve çözüm noktasında görüşlerini aktarmak üzere oluşturulan çalışma gruplarında başkan yardımcılığı görevlerine Odamızdan seçilen arkadaşlarımız var.   Başkan Yardımcımız Günay Güneş, Dış Ticaret ve Gümrükler Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığına; Yönetim Kurulu Üyemiz Fatma Aygün Kâhya, Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığına; Meclis Üyemiz Nuri Osman Ürküt, Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığına seçilmiştir. Görevlerini başarıyla yürüteceklerine inancım tamdır. Kendilerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah utandırmasın” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un konuşmasının ardından Meslek Komitelerinin Sorunları ve dilek temenniler bölümünde Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Meclis Üyeleri; Ercan Başnuh, Behlül Bayrak, Adem Bilgen, Serkan Özçiftçi, Adnan Borazancıoğlu, Ali İhsan Bakım, Vahap Gün, Alican Yıldırım, Ahmet Çubuk mesleki sektörel sorunlarını dile getirerek gündemde olan konulara ait görüşlerini bildirdiler.

 

 

 

Haber Tarihi : 30/4/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::