Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya ekonomisi ve iş dünyasına yönelik değerlendirmelerde bulunarak  “Sakarya bizim sevdamızdır, Sakarya'nın büyümesi için hep birlikte çalışıyoruz. Çabalarımızın meyvesini alıyoruz, süreç bize haklılığımızı gösterecektir. Biz inanıyoruz ki, Sakarya, Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyecektir, bu yolda ilerliyoruz.” dedi.

Kösemusul konuşmasında ayrıca Sakarya'nın tercih parametrelerinin her geçen gün arttığının altını çizerek Karasu Limanı ve Demiryolu çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini, bu projelerin bitmesi ile Sakarya ihracat oranlarında ciddi bir artış beklediklerine vurgu yaptı.  Hızlı trenin faaliyete geçmesi Arifiye ve Kırkpınar'da durmasına paralel olarak sosyal ve ticari yaşamında canlanacağını ifade eden Kösemusul “Hızlı tren ulaşımla beraber şehrimize farklı bir canlılık getirecek ve önemli bir parametre olacaktır.” diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ilimizdeki sanayi altyapısının da güçlü bir şekilde oluşturulduğunu ifade ederek “Kümelenmeye önem veriyoruz. Sadece sanayide değil ticaret anlamında kümelenmenin de gerekliliğini biliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi, Galericiler Sitesi oluşturulması yönündeki çalışmalarımız bu farkındalığın sonuçlarıdır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgelerimize de talepler her geçen gün artıyor. Şu anda dört adet OSB'de doluluk oranı yüzde 100. Bunun yanında altyapı çalışmaları devam eden, tahsisleri gerçekleştirilmiş olan ve inşaat aşamasında olan OSB çalışmalarımız var. Bunların tamamlanması demek hem sosyal, hem ticari, hem sanayi anlamında daha gelişmiş daha güçlü bir Sakarya demektir, bunun için hep birlikte gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu ise SAGİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi vererek tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte şehrin gelişimi doğrultusunda hizmet etmek istediklerine dikkat çekerek dernek olarak özellikle uluslar arası heyetler aracılığı ile ilimizin avantajları konusunda tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Hacıeyüpoğlu uluslararası işbirliği çalışmalarında Sakarya'nın yatırım avantajları konusunda gelen heyetlere kümelenme konusunda sektörel olarak hangi sektörün hangi organize alanda ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiğini anlatmak konusunda sıkıntı yaşadıklarını ancak Otomotiv İhtisas OSB gibi örnek bir çalışma başlatılmış olmasının önemine değindi.

Hacıeyüpoğlu ayrıca, vergi yapılandırılması konusunda ticaret erbabının yaşadığı sıkıntıları dile getirerek bu konuda SATSO'dan destek beklediklerini ifade etti.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

 

Haber Tarihi : 6/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::