Kösemusul ; “Kaliteli istihdamı işverenle buluşturduk

Ülkemizde, işgücü piyasasında arz-talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmeyi amaçlayan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle ile 81 ilde uygulanmaya 2011 yılında başlayan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi olan UMEM'de Sakarya fark attı.

Koordinatörlüğünü ilimizde SATSO'nun yaptığı, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında en fazla kursiyere eğitim vererek istihdama hazırlayan Sakarya, TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

İlk olarak 2010'da imzalanan protokolle sanayi sektöründe hayata geçirilen ve 2012 yılında imzalanan ikinci protokolle ise tarım ve hizmetler sektörünü de kapsayan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi ile ilgili Yeni Protokolü imzalanarak, projede başarılı çalışmalar yapan iller için Ödül Töreni düzenlendi.

Protokol ve Ödül Töreni'ne,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Mehmet Selim Bağlı, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşçu ve çok sayıda davetli katıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası adına törene katılan SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın Türkiye genelinde en fazla kursiyere eğitim vererek istihdama hazırlayan bölge olarak Sakarya adına ödülü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.

Türkiye genelinde en fazla kurs açan il Bursa, en fazla kursiyere eğitim veren il Sakarya, İşgücü talep eden firmaya sahip il İstanbul, en fazla işgücü talebi toplayan il Şanlıurfa, en fazla istihdam sağlayan il de Kocaeli oldu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, UMEM Projesi'nin hem Sakarya hem de SATSO adına gurur verici başarılı bir proje olduğunu belirterek alınan ödülün de bunun bir nişanı olduğunu ifade etti.

Söz konusu proje kapsamında, ilimize gelen yatırımcıyı ve vasıfsız işgücünü meslek edinme projeleriyle destekleyip bir araya getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Kösemusul ayrıca, proje kapsamında İş Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  sürdürdükleri çalışmaların başarı grafiğini yükselterek devam ettireceklerini dile getirdi.

Başkan Kösemusul  “İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak kurslar açılmış, bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin çoğu projeye katılan firmalarca istihdam edilmişlerdir. İlk olarak sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 projesi kursları, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur.

UMEM veya diğer bir adıyla Beceri'10 projesi ile Sakarya'da 5525 erkek, 3089 kadın olmak üzere 8614 kursiyere eğitim verilirken, 3080 erkek, 1929 kadın olmak üzere toplam 5009 kişi istihdam edilerek proje istihdamında da ön sıralara yerleşti.

Bu bağlamda en fazla kursiyere eğitim veren bölge olarak Sakarya'nın istihdama yönelik çalışmaları devam edecektir. Odamıza kayıtlı tüm üyelerimizi bu projeden yararlanmaya davet ediyorum. SATSO olarak daha çok işsize iş sağlama noktasında eğitim ve faaliyetlerimiz devam edecektir." dedi.

Haber Tarihi : 12/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::