Üyelerinden aldığı güçle üyelerin ve şehrin menfaatine çalışmalar yürüten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, gelişen sanayi ve büyüyen Sakarya'nın vizyon çalışmalarına yönelik etkin rol oynamaya devam ediyor.

Bu doğrultuda yaklaşık bir yıl önce Sakarya Valiliği paydaşlığında başlayan girişimler neticesinde yapılması planlanan SATSO Endüstri Meslek Lisesi kurma çalışmalarında sona gelindi.

30 Mayıs 2014 Cuma Günü saat 14.00'te 1nci OSB Kuzey Kapısı /Arifiye ilçesinde SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nin Temel Atma Töreni gerçekleştirilecek.

Gerek eğitim alanında, gerek istihdam, gerekse kentin vizyonunu geliştirmek anlamında büyük önem taşıyan SATSO Endüstri Meslek Lisesi mezun edeceği öğrenciler ve içeriğindeki sektörel alanlarla ilimizin kaliteli istihdam yaratmasında da ciddi bir adım olacak.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:
“90ncı hizmet yılını kutlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 12 bin Üyesi ve 34 Meslek Komitesi ile ekonomiye katkı vermektedir. Bölgemiz ekonomisine ve Türkiye'nin geleceğine etki edeceğine inandığımız SAİGEP, e –ticaret, üniversite sanayi işbirliği, otomotiv şehri Sakarya gibi pek çok projelerimizle önemli çalışmalar yürütmekteyiz.
Sakarya'ya yatırım için saydığımız 10 nedenden biri olan kalifiye istihdama katkıya yönelik çalışmalar sürdürmekteyiz. UMEM Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi kapsamında Sakarya'nın Türkiye birincisi olduğunu memnuniyetle sizlerle paylaşırken,  Sakarya Valiliği katkılarıyla yeni projemiz SATSO ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ temel atma törenini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz.”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile okulun inşa edileceği bölgede incelemelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakaryalılara da davette bulunarak “SATSO'nun bu müstesna gününde tüm paydaşlarımız ve camiamızla birlikte olmaktan memnuniyet duyacağız” dedi.


Haber Tarihi : 25/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::