“Kırmamaya Çalıştığım, Ama Hiç Kırılmadığım Bir Şehre Veda Ediyorum”

Valiler kararnamesiyle Adana'ya atanan Vali Mustafa Büyük, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısına katılarak meclis üyeleri ile vedalaştı.

Veda töreninde konuşan Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sayın Valimizin 4 yıldır Sakarya’ya yaptığı hizmetler ve tüm kurumlarla işbirliği ile çalışması ve bir ağabey gibi bizlerin fikrini alarak çalışması, üstün bir farkı olduğunu gösteriyor. SATSO Meclisi adına çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki görev yerlerinde başarılar diliyoruz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise duygulanarak yaptığı konuşmasında Vali Büyük ile görev süresi boyunca çok yakın ilişkiler içerisinde olduklarına vurgu yaparak kardeşlik duyguları ile dolu olduğunu ifade etti.

Kösemusul konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Sayın Valimiz, görev süresince şehrimizin tüm sorunları ile dertlenerek çalışmalarımıza büyük katkı sağlamıştır. Her konuya çözüm odaklı yaklaşımından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Vali Mustafa Büyük’e hitaben yaptığı konuşmada “Bizlere rol model oldunuz, çok emeğiniz var. Bir ağabey gibi her zaman yakın davrandınız, öğretici oldunuz. Bundan sonraki görev yapacağınız yerlerde de buradaki gibi kardeşleriniz olacak ama şunu unutmayın Sakarya’da da birçok eviniz olacak, kardeşleriniz olacak.”  Dedi.

Son son olarak SATSO Meclis Kürsüsüne gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise yaptığı konuşma ile meclis üyelerine duygulu anlar yaşattı.

Vali Büyük yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
“Bu zamanlar zor zamanlardır. Duyguların yoğunlaştığı zamanlardır. Gelirken ve giderken farklı heyecanlar hissedilir. Hoş bir hatıra seda bırakmaya çalışarak hizmet ederiz. Giderken farklı duygularla gidilir. Herkeste bir dostunu ağabeyini başka yere göndermenin burukluğu var. Ama ben, bu duyguların yüz katını yaşıyorum. Sevdiğimiz sevildiğimiz, kırmamaya çalıştığımız ama hiç kırılmadığımız bir şehirde dolu dolu dört yıl geçirdik. Sizlere bunun için teşekkür ederim. Bir karşılık beklemeden, her insanı insan olduğu için değerli görerek, şehri daha iyi bir yerde görme hevesi ile hep birlikte çalışmaya gayret ettik.  Adil davranmaya, tarafsız olmaya herkese çok yakın olmaya gayret ettik.  İnsanız hatalarımız vardır, affola ama bir kastımızın olmadığını belirtmek istiyorum.

İnsan için ibretlik bir ders ifadesidir, tayin. Çünkü kendi iradesinin dışında gelişir. Onun için görev süresince yapmak istediğiniz hizmetleri yapmalısınız. Bu tayinde bir veda müddeti veriliyor. Ama asıl öbür tarafa olan tayinde buna da fırsat verilmiyor. Bunun için yaşarken ve hizmet ederken bunu da unutmamak gerek. Ben bunu yapmaya gayret ettim. Herkes, hizmeti ve başarıyı artırmaya çaba sarf ederse, hem bu dünyayı hem öbür dünyayı kurtarırız. Ümitvarım geldiğimiz noktadan çok çok ileri gittik. Sadece fiziken bir gelişmişlik değil algı ve anlayış açısından da olumlu bir seyrin içine girdiğimizi söylemek isterim.  Dünya ve Türkiye algısında da Sakarya’nın değiştiğini söylemek isterim. Geleceği parlak altyapısı gelişmiş kurumlar arası iletişimi çok iyi bir Sakarya’yı geride bırakıyorum. Bu bir bayrak yarışı görevi okul yıllarından beri tanıdığım başarılı bir arkadaşıma bırakıyorum aynı işbirliği ve desteği onunla da gerçekleştireceğinize inanıyorum. Benim burada yüzlerce kapım var ama sizin de Adana’da bir kapınız olduğunu bilin.  Bir şahitlik isterim; hem bu dünya hem diğer dünya için iyiydi derseniz benim en büyük kazancım odur. Hakkınızı helal edin” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Valisi Mustafa Büyük’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek ve günün anlamına ithafen SATSO Meclisi adına bir SATSO Hatırası takdim ettiler.

Haber Tarihi : 29/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::