Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, gelişen sanayi ve büyüyen Sakarya'nın vizyon çalışmalarına yönelik etkin rol oynamaya devam ediyor.

Bu doğrultuda yaklaşık bir yıl önce Sakarya Valiliği paydaşlığında başlayan girişimler neticesinde yapılması planlanan SATSO Endüstri Meslek Lisesinin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Arifiye ilçesindeki 1. OSB Kuzey Kapısının hemen yanında yer alan 17 bin 900 metre kare alanı üzerinde yaklaşık 7 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olacak olan Endüstri Meslek Lisesi açılış Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yaptığı Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ak Parti Sakarya Milletvekili Sayın Ayşenur İslam, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Vali Mustafa Büyük, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri; Şaban Dişli Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Siyasi Parti İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, il protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

Sakarya’mızı çok seviyoruz. Şehrimizin çok daha güzel, çok daha başarılı ve çok daha yaşanabilir bir şehir olmasını istiyoruz. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Odamız, Sakarya Üniversitesi ve diğer paydaşlarımızla, ortak akıl ve ortak vizyonla hayata geçirdiğimiz çalışmalarla Sakarya’mız, bu güzel konuma ulaşmak için emin adımlarla ilerlemektedir.

Tüm güzel değerlerin bir arada toplandığı şehrimizin gelişme sürecinde turizm-sanayi-tarım üçlemesindeki dengeyi bozmadan büyümek, kalkınmak hedefiyle gayretli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bereketli tarım arazilerini koruyarak, turizm beldelerine, sahil şeritlerine zarar vermeden sanayileşmek hedefiyle, sanayi yapılanmalarını Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB), ticari yapılanmaları da yeni Organize Ticaret Bölgeleri’nde (OTB) gerçekleştirmek için hep birlikte projeler yürütüyoruz.

Genç kardeşlerimizin, evlatlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir için Üniversitemizle çalışıyoruz ve başarılıyız. Üniversite – İş Dünyası Omuz Omuza Projesi, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefleyen önemli bir proje ve çalışmalar sürüyor. Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezleri kapsamında Sakarya’da binlerce vatandaşımıza istihdam sağlanıyor. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’nde (UMEM) en çok kursiyerimize eğitim vererek Türkiye 1. si olduk. TEKNOKENT ve Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı, Ar-Ge Çalıştayı, 3+1, 7+1 ve Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) çalışmalarında başarılar kazanıyoruz. Nitelikli insan yetiştirmek zorundayız, bu yüzden üniversitemiz ile birlikte çalışıyor, liselerimize önem veriyoruz.

Aidiyet duygusu ile kalpleri Sakarya için atan başta Sayın Bakanımız ve Sayın Valimiz olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, belediye başkanlarımıza, Rektörümüze ve paydaşlarımıza, hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.

Sn. Valimiz Sakarya’mızı çok sevmiş, her zaman bizlere örnek olmuş, yol göstermiş, destek vermiştir. Sakarya’mız artık başarılara imza atıyor ve geleceğe güvenle bakıyor. Şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Valimizin destekleri ve çok kıymetli katkıları ile Sakarya’mıza şimdi de bir Endüstri Meslek Lisesi kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz de  (TOBB) şehrimize bir Kız Meslek Lisesi hediye ediyor. Kısa zamanda inşallah bir temel atma töreninde daha beraber olacağız.

Sanayide, ticarette, tarımda ve turizmde marka şehir hüviyetine kavuşmak için çalışıyoruz. Her alanda başarılı çalışmalarımız var. Ancak otomotive bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Dünyada sıfır hata ile araçlar üreten tek şehir, bizim şehrimiz. Milli Tankımız, Milli Trenimiz Sakarya’mızda üretiliyor. Savunma araçları Sakarya’mızda üretiliyor. Sayın Başbakanımızın işaret ettiği Milli Otomobilin de Sakarya’mızda üretilmesini istiyoruz. Yüz yıllık otomotiv öykümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz. İnanıyorum ve umuyorum ki Sayın Başbakanımız yerli otomobil için Sakarya’mızı işaret edecektir.

Evet. Şehrimizin geleceği için Sakarya’mızı seven ve başarılı olmayı kendine alışkanlık haline getirmiş öğrencilerimize hepimizin ihtiyacı var.

Vatanını ve şehrini seven, tüm derslerine önem veren öğrenci arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız. İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan gençler istiyoruz. Zamanın ruhunu yakalamak zorundayız. O nedenle genç arkadaşlarımıza diyoruz ki; “Durma harekete geç. Gelecek bizimdir, gelecek Sakarya’mızındır.”

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, bu güzel hizmetin Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.  Odamızın; 90’ıncı hizmet yılındaki bu mutlu ve gururlu günümüzde,  bizlerle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.  Hep birlikte sağlık ve başarı dolu yıllar geçirmeyi Yüce Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise, Sakarya’da son iki yılda 23 okul, toplam 276 derslik bir atölye, 1spor salonu,  1 çok amaçlı salon ve bir yurt binası olmak üzere toplam 27 Eğitim tesisi tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ve 990 derslik inşaatları devam ettiğini söyledi.

Temeli atılacak olan SATSO Endüstri Meslek Lisesi hakkında da bilgi veren Sandıkçı, okulun 17,900 m2 alanda her biri 1200m2 olan iki atölye ve toplam 7,800m2 inşaat alanı ile 6.446,340 TL’ye ihale edildiğini bilgisini verdi. Emeği geçen her kuruma teşekkürlerini sunan Yavuz Selim Sandıkçı, Sakarya’da halen 573 derslik olmak üzere 44 okl 1 eğitim kampusu, 6 atölye 2 spor salonu ve 7 yurt binası olmak üzere 60 eğitim yatırımı olduğunu kaydetti.

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ise yaptığı konuşmada “Biz Sakarya’nın başarısı ile gurur duyuyoruz” diyerek ülkemizdeki mesleksizlik sorununun giderilmesine yönelik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mete konuşmasının devamında “Bu işler vizyon işidir. Biz TOBB bünyesinde mesleki eğitimi her zaman gündemde tutuyor ve önemsiyoruz. Birlik Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun da dediği gibi her yatırımda risk vardır, zarara uğrayabilirsiniz, ama eğitime dolayısıyla insana yapılan yatırımda zarar etmezsiniz. Bu anlayışla TOBB ve bağlı oda ve borsalar olarak eğitime önem veriyor ve yatırımlar yapıyoruz. Biliyoruz ki; buradan mezun olan öğrenciler geleceğin girişimcileri, iş sahipleri ve kaliteli istihdamı olacaktır. Bu itibarla SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclisi’ni, projeye destek veren tüm kurumları kutluyor, teşekkür ediyorum.  Sakarya’daki işgücü kalitesi ve mesleki becerisi tüm dünya farkında. Bunlar boşuna mı oluyor.  Sakarya niye mesleki eğitimde ilk sırada yer alıyor! Niye sıfır hata üretim yapıyor? .  Tabii ki mesleki eğitime çok önem verdiği için.  İşte bundan dolayı Sakarya’yı canın gönülden tebrik ediyorum. Toyota CEO’su dünyada sadece Sakarya’da sıfır hata ile üretim yaptıklarını söylüyor. Bunu her platformda dile getiriyorum Türkiye’nin en büyük meselesi işsizlik değil, mesleksizliktir. Eğer biz Dünyanın ilk on ekonomisi içerisinde girmek istiyorsak mesleki eğitim alanında yatırım yapmak zorundayız.  Sakarya UMEM Beceri 10 Projesinde de göğsümüzü kabarttı en çok kursiyere eğitim veren ve başvuru alan il olarak meslek edindirmeye büyük katkı sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise kurumlar arası uyum ve işbirliğinin önemine değinerek “Bu şehirde görev yaptığım süre boyunca ortak akıl çerçevesinde eksiklikleri gidermede, şehri daha ileriye götürmek anlamında tüm kurumlarla işbirliği yapmaya onlara destek vermeye gayret ettik. Bu birliktelikle iftihar ediyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz bu okulla eleman ve mesleki eğitim olarak şehrimizi güçlendirecek bir projedir. Şehrin geleceği açısından büyük katkı sağlayacaktır.”dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ak Parti Sakarya Milletvekili Sayın Ayşenur İslam ise Sakarya’nın dinamikleri ile açılacak bir okul olması sebebiyle ayrıca mutluluk duyuyorum” diyerek kurumlar arası uyumun önemine değindi. Mesleki eğitimin ülke ekonomisi açından önemine değinen Bakan İslam Türkiye Cumhuriyet tarihinin bir kısmı mesleki eğitimi yasaklayarak geçti çok mesafe kaybettik o dönemde ara elemanın noksan kaldığı bir dönemdi. Şimdi öyle bir sorunumuz yok özendirilen bir konu haline geldi daha da iyi olacak. Kurumların eğitim kalitesi açısından da Türkiye ve dünyanın en iyi olmak durumundayız. İnşallah bunların devamı gelecek. Emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederim” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Sakarya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası adına hazırlanan teşekkür plaketini Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ak Parti Sakarya Milletvekili Sayın Ayşenur İslam ve İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı’nın elinden aldı.

SATSO Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli İl Müftüsü İlyas Serenli’nin duaları ile kurban kesilerek atıldı.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 30/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::