Yükselen ihracat, gelişen sektörler için eğitim öncüsü SATSO

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'nin en kaliteli eğitmenleri ve güvenilir kurumları ile müşterek düzenlediği eğitim faaliyetleri ile üyelerine destek vermeye devam ediyor.

Bu doğrultuda gerek sektörel gelişime yönelik gerekse ilimiz ihracatının üst seviyelere çıkmasına zemin oluşturacak temel ve spesifik konularda eğitim seminerleri düzenliyor.

SATSO tarafından verilen bilgilendirme seminerleri ve eğitimlerin gerek finansal, gerek kişisel ve vizyonel gelişimlerine olumlu katkı sağlamasından oldukça memnun olan üyeler ihtiyaçları doğrultusunda eğitim taleplerini de dile getiriyorlar.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın verdiği eğitimlerle üyelerin, çağın gerektirdiği yetkinliği kazanmalarına destek olduklarını belirterek şunları dile getirdi:

“SATSO eğitim programlarının çeşitlenmesi ve üyelerin faydalanacağı spesifik konulara yönelmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hızla değişen teknolojik bilgi, üretim yöntemleri ve iş hayatındaki gelişmelere paralel dinamik bir yapı sergileyen meslekî ve teknik eğitimin önemi ise tüm dünyada giderek artmaktadır.

Bu bağlamda özellikle ihracatı tetikleyici yönde üyelerin eksikliklerini gidermek, var olanları geliştirmek ve potansiyel olarak global pazarda yarışın öncüleri arasına koyabilmek adına seminerler, panel ve bilgilendirme toplantıları ile destek oluyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Odamız ve İstanbul İhracatçı Birlikleri işbirliğinde, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ihracata yönelik Destek Programları'nın tanıtımını yapmak amacıyla, "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" düzenledik.

Benim de iştirak ettiğim seminerde İhracat Mevzuatı / Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka, Tanıtım ve Tasarım Destekleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi,            konularında uzmanlar tarafından üyelerimiz bilgilendirildi.

Bunun yanı sıra sektörel anlamda sıkıntıların dile getirilebileceği uzmanların katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerimizden birisi de yine yakın zamanda sigortacılık sektörü ile ilgili “Sigorta Acentelerine Sağlanan Personel İstihdamına Yönelik Avantajlar ile Sigorta Acenteleri Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri” düzenledik.

Hijyen eğitimleri, iş sağlığı ve iş güvenliği bilgilendirme seminerleri gibi talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda da çalışmalar yapıyoruz.

Ayrıca 10 Haziran Salı günü 10:30 - 12:30 saatleri arasında İhracatçılarımıza Yönelik "Eximbank Kredi ve Sigorta Programları" konusunda bir bilgilendirme semineri daha düzenleyeceğiz.

Odamız Meclis Salonunda yapılacak seminer Eximbank Uzman ve Uzman Yardımcısı Erkan ASLAN ve Ufuk SADEGÜZEL tarafından verilecek.

Kısa Vadeli İhracat Kredisi Programları, Reeskont Kredisi, Sevk Öncesi İhracat Kredisi, İhracata Hazırlık Kredisi, KOBİ İhracata Hazırlık Kredisi, Sevk Sonrası Reeskont Kredisi, Orta ve Uzun Vadeli İhracat Kredi Programlar, İhracata Yönelik İşletme Sermayesi Kredisi, İhracata Yönelik Yatırım Kredisi, Marka Kredisi, Yurt Dışı Mağazalar Yatırım Kredisi, Özellikli İhracat Kredisi, Gemi İnşa ve İhracatı Finansman Programı, İhracat Kredi Sigortası hakkında ihracat yapan ve yapmayı planlayan üyelerimiz bilgilendirilecek.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak firmalarımızı üretimden, ticarete, hizmetten pazarlamaya her sektörde değişen ve gelişen dünya ekonomisinin birer aktörü olabilmeleri için projelerimiz ve firma eğitimlerimiz devam edecektir”.

Biz üyelerimize SATSO iyi ki var dedirtmek için bu yola çıktık. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eğitim faaliyetleri, sağlanan vize imkanları ve projeleriyle her zaman üyelerinin yanında olmaya devam edecektir”

Haber Tarihi : 4/6/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::