SATSO’da bayrağımızın indirilmesi kınandı. SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul olayla ilgili tepkilerini dile getirdi. Yapılan açıklamada şöyle dendi;
“Diyarbakır Lice’de yapılan gösteriler esnasında her zerresi şehit kanıyla bezenmiş bağımsızlığımızın işareti bayrağımızın, bu değerlerden zerrece nasibini almamış provokatör bir kişi tarafından gönderden indirilmesi olayını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.  Bu provokatif saldırının ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan haince bir eylem olduğunu görüyoruz ancak milletimizin sağduyusuyla, yetkililerin olay hakkında gereği çalışmaları yürütmesiyle münferit kalsa da tepkimizi koymak istiyoruz.
Bu vatan topraklarında yaşayan halkımız din, dil, ırk ayrımı yapmadan millet olma şuuruyla bağımsızlık savaşını kazanmayı bilmiştir. Bu menfur olayla da aramızdaki birlik ve bütünlüğü asla bozamayacaklar, milletimizi etnik kimlik üzerinden bölemeyeceklerdir. Devletimiz bu haince saldırıyı yapanları tespit ederek yaptıklarının hesabını soracak ve haddini bildirecek güçtedir.
Haber Tarihi : 11/6/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::