Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Geçtiğimiz günlerde aralarında SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş’in de bulunduğu Sakarya Heyeti, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak Abhazya ve Sakarya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere temaslarda bulundular.

Abhazya’ya gerçekleştirilen inceleme gezisine, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, TBMM Milli Eğitim Komisyon Üyesi, Sakarya Millet Vekili Engin Özkoç, Sakarya Milletvekili, Münir Kutluata, Sakaraya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, SATSO Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Sakarya Kafkas Derneği Başkanı Orhan Sarı, Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş iştirak etti.

Söz konusu program kapsamında heyet, Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gagulia Gennady Leonidoviç’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda iki ülke arasındaki ticari ilişkiler üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Ziyarette Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası arasında gerek ticari, gerek kültürel diyalogları geliştirmeyi, bölgedeki iş adamlarını ticari işbirliği anlamında yakınlaştırmayı hedefleyen bir iyi niyet protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş,“Bizler aynı coğrafyanın, aynı kültürün insanlarıyız. Sahip olduğumuz ortak kültür ve tarihi miras, ticari anlamda da işbirliğini de önemli kılıyor. Geçmişten gelen kültürel ve sosyal bağlarımızın ticari anlamda da gelişmesini arzu ederiz. Özellikle ticaret ve sanayi odaları nezdinde kurumsal nitelikli işbirliğinden memnuniyet duyarız. İmzalanan işbirliği anlaşması, Abhazya ve Türkiye girişimcilerinin arasında ekonomik, ticari, bilimsel ve teknik ilişkilerin gelişmesinde etkili olacaktır.”dedi.

Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gagulia Gennady Leonidoviç ise söz konusu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Abhazya otuzdan fazla ülke ile ticari ilişki içerisindedir. Türkiye Cumhuriyeti, Abhazya’nın en önemli ticaret ortaklarındandır. Türkiye ile olan ticari bağların güçlenmesini arzu ediyoruz. İmzaladığımız bu protokol ile bölgemizdeki işadamlarının ticaretinin gelişeceğini ümit ediyorum”

 

 

 

Haber Tarihi : 12/6/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::