Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hamit Bakırcı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Günay Güneş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Hamit Bakırcı Türkiye ile olan bağların ticari anlamda da güçlenmesi için iki ülke arasında işbirliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak “Yavru vatan artık büyümeli, bunun yolu da ticaret ve sanayinin gelişmesinden geçmektedir. Kıbrıs uluslararası ticaret anlamında gerekli alt yapıya sahip bir ülke konumundadır. Türkiye ile olan sağlam temeller ve güçlü bağlara dayanarak ticari işbirliğinin de iki taraflı olarak artmasını ümit ediyor, bu doğrultuda çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz.”

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Biz yaklaşık 15 bin üyesi, bu üyelere bağlı 108 bin çalışanı ile Sakarya’nın ciddi bir kesimine hitap eden güçlü bir örgüt, büyük bir aileyiz. Üyelerimizin ve kentin meselelerine yönelik faaliyetler yürütürken aynı zamanda ilin kalkınması ve bir adım ileri gitmesi anlamında da önemli gayretler gösteriyoruz. Sakarya verimli tarım arazileri, güçlü sanayi alt yapısı, geçmişten günümüze gelen ticaret kültürünü geliştiren ve turizmde parlayan bir kenttir. 16 ilçesinde 16 farklı güzelliği ve özelliği barındıran şanslı bir ildir.”

Sakarya’nın Türkiye ve dünya pazarındaki konumuna da değinen Kösemusul “Türkiye nasıl dünyada parlayan bir yıldızsa Sakarya’da Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. En çok ihracat yapan iller sıralamasında 9. Sırada yer alırken, dünyaca ünlü markalara, işletmelere ev sahipliği yapan stratejik bir bölgedir aynı zamanda. SATSO da bu anlamda ülke genelinde örnek teşkil edecek pek çok projeye imza atmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi (SAİGEP), 3+1, 7+1, gibi istihdama yönelik projelerde öncü olmaktadır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ülkemiz için çok önemli bir yere sahiptir. İki ülkenin her ne kadar ortak bir geçmişi olsa da birbirilerini tanımadıkları yönleri vardır, iki ülkenin birbirini daha iyi tanıyabilmesi için işbirliği ve ticari ilişkiler gereklidir elbette. Kıbrıs’ın gelişmesi ilerlemesi için biz Sakarya iş dünyası olarak ticari anlamda işbirliğinden memnuniyet duyarız.” dedi.

 

Haber Tarihi : 16/7/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::