25 Temmuz 2014 tarih ve 29071 sayı Resmi Gazete’de yayınlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” itibari ile şehir içi taşımacılık yapacak yüklü ağırlığı 3,5 tondan az olan kamyonetler için alınacak K1* yetki belgeleri ve yine kamyonetler ile ticari amaçla değil kendi esas iştigal konusu alanında taşımacılık yapmak üzere alınacak K2* yetki belgesi ücretlerinde %90 oranında indirim yapıldı.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 13 üncü maddenin sekizinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan yetki belgesi ücretlerindeki  % 90 oranında indirim ile K-1* belgeler için ücret bedeli 1.759 TL, K-2* türü belgeler için de,  belge bedeli 879 TL olarak belirlendi.

Bankaya yatırılması gereken belge ücretleri için SATSO’dan ödeme numarası alınması gerekmektedir. SATSO’dan ödeme numarası alınmadan yapılan ödemeler geçersiz olacaktır. Bu nedenle belge almak isteyenlerin Bankaya herhangi bir ücret yatırmadan önce SATSO’ya başvurmaları gerekmektedir.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; K Türü Yetki Belgeleri ile ilgili işlemler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Ticaret Servisi tarafından gerçekleştirilmektedir.Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler için K-1* ve K-2* yetki belgelerinde yetki belgesi ücretlerindeki  % 90 oranında indirimin sektörle ilgilenen üyeler için oldukça avantajlı olduğunu dile getirdi. 

Söz konusu imkandan yararlanmak üzere Sakarya sınırları içerisinde belge başvurusunda bulunacak gerçek/tüzel kişiler gerekli evrak listesini http://www.satso.org.tr/hizmetler/86/k-yetki-belgeleri.aspx adresinden temin edebilirler
Haber Tarihi : 15/8/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::