TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve MARTEK Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret etti.

TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş.’ye bağlı iller ve odalara gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında SATSO’yu ziyaret eden Genel Müdür Dr. Orhan Çömlek Sakarya’nın projeler ve Ar-Ge faaliyetleri konusunda başarılı bir profil çizdiğine değinerek MARTEK’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çömlek konuşmasında “MARTEK olarak yüksek, ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, ürettikleri teknoloji veya yazılımı, geliştirdikleri teknolojik bir buluşu ticari bir ürün haline dönüştürmeye yönelik faaliyetlerine en iyi ortamı sağlamak için  çalışmalar yürütmekteyiz.” diyerek SATSO ile ortak çalışmaların geliştirilmesinin faydalı olacağına inandıklarını ifade etti.

Kurumlar arası işbirliği ve iş geliştirme projeleri üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MARTEK Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Kösemusul, firmaların teknoloji tabanlı gelişimlerini yürütmek ve geliştirmek anlamında teknokentlerin önemine değindi.

Kösemusul konuşmasının devamında “Firmalara çağın gerektirdiği teknolojik altyapı ile üretim yapabilmeleri ve AR-Ge faaliyetleri konusunda yol gösterici niteliği ile Marmara Teknokent önemli paydaşlarımız arasındadır. SATSO olarak biz de birimlerimizle hizmet ediyor ve bu bağlamda Marmara Teknokentle de yönetim kademesinde aldığımız görevlerle dirsek temasında bulunuyoruz. MARKA kapsamında iller arasında en çok projesi kabul gören il Sakarya oldu. İşbirliğimizin devamlılığı için ortak çalışmalarımız devam edecektir. ‘’ dedi.

Haber Tarihi : 26/8/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::