Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yerli oto açıklamaları heyecanlandırdı . Bakan Işık’ın Türkiye'ye yerli otomobil markası kazandırmak için özel sektörle yol haritasının belirlendiğini açıklaması üzerine bilgi veren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ;’’Uzun zamandır otomotiv sektörü için varolan kapasitemizin artması için çalışma yapıyoruz. Gerek ihtisas osb, gerek istihdam anlamda hazırlık, gerek teknolojik anlamda destek adına faaliyetlerimiz var..
OTOMOTİV BÖLGESİ BELİRLEDİK,İSTİHDAM HAZIRLIĞI YAPTIK
‘Ferizli’de konuyla ilgili alan belirledik.. Ferizli ilçemizin Seyifler Bölgesindeki 4 bin 500 dönüm alanda Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarını başlattık. Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle eğitim alanında olsun TEKNOKENT alanında olsun faaliyetler yapıyoruz. ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle işyerinde dönemsel çalışma stajı anlamındaki 3+1 ve 7+1, UMEM ve UMDE Projeleriyle diğer illere göre uzmanlaşmış işgücünde de fark oluşturuyoruz. UMEM kapsamında da Türkiye birincisiyiz. Sakarya'mız otomotiv sektöründe ihtiyaçlara her anlamda cevap verebilecek konumdadır. Endüstri meslek lisemizin temelini attık. ‘ Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz .
BİRKAÇ BABAYİĞİT OLABİLİR
‘Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da Yerli otomobilin 2020'den önce yollarda olsun istiyor. Biz de havza olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz.. Yüz yıllık otomotiv öykümüzle, ustalaşmış işgücümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz. ‘
Babayiğit belki tek olmayacak. Bakanımız Işık ‘ın , "Aradığımız babayiğitler noktasında ciddi olarak Türkiye'nin özel sektörü var. Yükü bir tek insanın omuzuna değil de belki birkaç insanın omuzuna vermek olabilir. Bataryayı bir babayiğit üstlenebilir, elektrikli motorlarını başka babayiğit, yazılımını başka bir babayiğit üstlenebilir" sözleri bizi daha da heyecanlandırdı. Tasarım alanlarında farklı babayiğitlerin işbirliğiyle" ürün ortaya konulabilir...” dedi.
Sakarya’da yerli otomobil heyecanının şimdiden varolduğunu belirten Başkan Kösemusul ; ‘’Bu heyecanımızı Ankara da biliyor ve bizi destekleyen kurumlar var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , Bakanlarımız ve TOBB başkanı başta olmak üzere TAYSAD yöneticileriyle de isteğimizi paylaştık. Otomotiv yedek parça sanayicilerinin faaliyet gösterdiği tek Global İhtisas OSB olan TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri SATSO ile işbirliği isteğini iletti. . Görüşmelerimizi sürdürüyoruz..
TEKNOLOJİK ALTYAPIYI DA DESTEKLİYORUZ.
Otomotiv devleri elektrikli araçlara dönüşüm içinde. Türkiye'nin bu fırsatı değerlendirmesi gerek. Üreticilerimiz artık kendilerine “verilen tasarımı daha ucuz fiyata yapmaktan”, “kendileri tasarlar” düzeye gelmek istemektedirler. Bu bağlamda iş adamlarımızın ortağı olduğumuz TEKNOKENT bağlantılı projeler ve Ar-Ge çalışmalarına yönlendirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya TEKNOKENT’in ulusal platformda elde ettiği başarılar da güvenimizi perçinlemektedir. TEKNOKENT osblerde şube açabilir ” diye konuştu.
Haber Tarihi : 4/9/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::