SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul , ‘’ Türkiye’ de bir ilk olan proje ile Sakarya Üniversitesi öğrencilerine yönelik Nitelikli İşgücü Yetiştirme Projesi adı altında başlatılan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli ile nitelikli işgücünün yanında, öğrencilere mezuniyet sonrası iş imkânı ve sorumluluk duygusu kazandırmak amaçlanıyor. İki yıldır uygulama gerçekleşiyor. Mühendislere yönelik UMDE projesi de aşama olarak bu yıl gerçekleşiyor. Öğrencilerimizin oda üyesi işyerlerine dağılımı gelecek hafta gerçekleşecek’’dedi.

Genç, dinamik, üretken, zeki iş gücü olan Türkiye’ de bir ilk olan bu proje ile mevcut insan kaynağının doğru ve verimli değerlendirilmesi sağlanırken, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada rol oynayacak gençler yetiştirilmesi ana hedef. Proje kapsamında öğrencilerin nitelikli ve kaliteli bir eğitim alarak istihdama yönelik yetiştirilmeleri sağlanıyor.

SATSO’DA MESLEK KOMİTELERİNE 3+1, 7+1 BRİFİNGİ

Son olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri’ne yönelik, SATSO_ve Sakarya Üniversitesi’nin protokol ortağı olduğu 3+1 ve 7+1 projeleriyle ilgili olarak Üniversitesi yetkililerince bilgilendirmelerde bulunuldu.

Verilen brifinglerde, meslek grubu üyelerinin söz konusu projelere istinaden stajyer öğrenci taleplerinin http://www.muys.sakarya.edu.tr adresine kayıt olmaları ve talep girişi yapmaları gerektiği anlatıldı..

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ;’’ Türkiye’ de bir ilk olan bu proje üniversite SATSO işbirliğiyle gerçekleşiyor…Türkiye’nin yeraltı kaynaklarını kullanmaktan ziyade ,insan gücünü kullanarak ileri toplumlar seviyesine çıkabileceğini biliyoruz.. İlimizin vizyonu da zaten “Stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark yaratan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada MARKA bölge olmak”tır.

SATSO, valilik, belediye, üniversite, olarak ilimizde mesleki eğitim anlamında yetişmiş insan gücü ihtiyacı için çeşitli çalışmalar sürdürüyoruz.
17 Eylül çarşamba günü saat 15.00’de SAÜ 3+1 VE 7+1 öğrenci işyerlerine dağıtım töreni SAÜ Kongre Merkezi’nde yapılacak. SATSO üyelerini katılıma davet ediyoruz.’’ dedi..

Bilgilendirme dosyalarını aşağıdaki Haber basın kitinden indirebilirisiniz.
Haber Tarihi : 11/9/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::