Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İzmir tarafından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 19. Meslek Komitesine bağlı olarak Sakarya İlinde okul servisi ile personel servis taşımacılığı yapan sürücülere yönelik olarak eğitim verildi.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul , 19ncu meslek komitesini çalışmalarından ötürü kutlayarak bu eğitimlerden amaçlarının Sakarya’nın yaşanabilir şehirler arasında çıtasının yükselmesi olduğunu belirtti.
2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasına kısa bir süre kala servis taşımacılığı yapan sürücülere uymaları gereken trafik kurallarına yönelik eğitim seminerinde sürücülere ‘’Seyahat esnasında tüm koltuklarda emniyet kemeri kullanımı, hız limitlerine uyulması, ayakta ve fazla öğrenci taşınması, cep telefonu kullanımı vb. konular ile öğrenci servisi yapıldığı esnada sürücü ile hostesin araç içerisinde uymak zorunda oldukları davranışlar (Öğrencilerle karşılıklı yapılan konuşmalarda kullanılan kelimelere dikkat edilmesi, kılık ve kıyafet konusu, öğrencilere koltuklara oturulduğunda emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılar yapılması vb) nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.
Servis taşımacılığı yapan sürücülere okul servis araçlarıyla ilgili belediyeden en kısa sürede Güzergah İzin Belgelerini almaları ve araca ait eksiklikleri en kısa sürede gidermeleri yönünde bilgilendirme de yapıldı.
Haber Tarihi : 15/9/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::