SATSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın konuğu İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı oldu

Meclis toplantısı öncesinde Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği yetkilisi tarafından madde kullanımıyla ilgili sunum yapıldı.
Osman Babadağı uyuşturucu ile mücadele konusunda Türkiye ve Sakarya genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Babadağı “Ankara’dan başlayarak topyekün çalışmalar yürütüyoruz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda Sakarya olarak başarılı çalışmalar yürütüyoruz. Sokakta sadece narkotik değil güven timleri ile mücadele ediyoruz. Mücadelede özellikle satıcı konusunda projeli çalışmalarda 100 civarında gözaltı vakasından 50’si cezaevine girdi. Sokak satıcıları tarafından sentetik uyuşturucuları merdiven altında üretilen uyuşturucular, internet üzerinden ve gençler arasında merakla yayılarak satılıyor. Talep eden gençler ve ebeveynleri uyarmalıyız, İş dünyasının temsilcileri olarak sizler çalıştırdığınız işçi kesimlerinden başlayarak uyarılarda bulunmalısınız. Bir defa bile kullanılsa ölüme neden oluyor. Sakaryamızda bunları istemiyoruz. Valimiz de bu konuda çok hassas. İl bazında koordinasyon kurullarında il sağlık müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü ile hep birlikte mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilimizde AMATEM sağlık kuruluşu açıldı. Bu kuruluşun yardımları ile bağımlıların tedavi altına alınması sağlanıyor. Bu bizim için önemli.  Sentetik uyuşturucunun sürekli gündemde tutulmasından rahatsızız. Bu madde gündemde tutulduğu anda merak uyandırıyor. Gençler bunu merak ediyor, sonra birileri de satıcı olarak ortaya çıkıyor. Bizim bu konuyla ilgili farkındalık yaratıp, insanları uyarmamız lazım” diyerek vatandaşları ihbar mekanizmalarını kullanmaya davet etti.

İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, uyuşturucuyla mücadele konusunda Sakarya olarak iyi noktada olduğumuzu ifade ederek, “Sokakta sadece narkotik ekipleri değil, bütün polis teşkilatı kedinin fareyi aradığı gibi uyuşturucuyla mücadele ediyor” dedi.

Babadağı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “ İl Emniyet Müdürümüze bizlerle birlikte olarak sunduğu faydalı bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Gençler, bizim geleceğimiz. Gençlerimizin daha güzel, daha yaşanabilir bir Sakarya’da yaşamalarını istiyor ve hep birlikte bu istikamette çalışmalar yapıyoruz. Aile Bakanlığımız ve Emniyet Teşkilatımız başta olmak üzere tüm kurumlara başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber Tarihi : 25/9/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::