Yabancı Uyruklu Öğrenciler İşletmelerde Staj yapacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üniversite sanayi işbirliğinde önemli bir projeye daha imza attı.

Protokol İmzalandı

Türkiye rol model olacak projede yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin ilimizdeki işletmelerde staj yapmalarına yönelik bir işbirliği protokolü imzalanarak ilk adım atıldı.

Sakarya üniversitesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlığında başlatılan projenin işbirliği protokol törenine Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Yurtdışı İş Geliştirme Komisyon Başkanı Ali İhsan Güneş ilgili dekan ve akademisyenler iştirak etti.

Sakarya’nın Uluslararası Ticaretine Önemli Bir Katkı

Törenin açılış konuşmasının gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO ve SAÜ arasında imzalanan protokol ile yabancı uyruklu öğrencilerin Sakarya’da yerleşik işletmelerde isteğe bağlı staj yaparak Sakarya’nın sosyal ve iş hayatına katılımlarının sağlanmasını, işletmelerin ise dış ticaret imkanlarının geliştirilmesini amaçlandığı bilgisini verdi.

 

Örnek Olduk

SATSO’ya bağlı işyerlerinde ön lisans, lisans ve lisansüstü bölüm öğrencilerinin isteğe bağlı başvuru yapabileceğini belirten Kösemusul, konuşmasının devamında  “SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu ve Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünün titiz çalışmaları neticesinde hazırlanan çalışma ilimiz ve ülkemize hayırlı olsun. Biz tüm paydaşlarımızla ürettiğimiz projelerle, birlikteliğimizle her zaman örnek olduk. 3+1 ve 7+1 Projeleri bunların en belirgin göstergeleridir. Bu başarılı çalışmaların devamlılığı açısından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Rektörlük seçimlerinde Rektör Muzaffer Elmas’a başarılar diliyorum.

Üniversitelerde Mantalite Değişiyor

Söz konusu proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Muzaffer Elmas ise projenin ilimizde var olan potansiyelin değerlendirilip geliştirilmesine yönelik büyük önem arz ettiğini belirtti. Elmas konuşmasının devamında “Üniversitelerin ürettiği projelerde toplumsal fayda sağlamak ve bir sorunun çözümüne yönelik üretilmesine gayret etmek esas alınmaktadır. Biz üniversite olarak tüm çalışmalarımızı bu vizyonla yürüttük. Tüm dünyada olduğu gibi üniversitelerin yapısında da önemli mantalite değişiklikleri yaşanmaktadır. Sadece teori değil uygulamalı eğitimin de öneminin bilinci ile hareket ettik. Üniversitemizde tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak uçuşa kalkma zamanına geldik. Bu olumlu değişim ve gayretlerimizde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Üniversiteden Pazar Elçiliğine

Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş ise projenin teknik detayları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında “Üniversiteden Pazar elçiliğine” sloganı ile yürütülen projenin ilimiz uluslar arası ticaretine bir hareketlilik getireceğini, ticaret erbabının Pazar bilgisi eksikliği, dil gelişimi, gibi dış pazarlara açılımda majör sorunlarının çözümüne yönelik büyük önem arz edeceğine inandıklarını ifade etti.

 

 

Haber Tarihi : 21/10/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::